Telenet leider in duurzaamheid binnen de wereldwijde media-industrie

Telenet leider in duurzaamheid binnen de wereldwijde media-industrie

Telenet krijgt als enige Belgische bedrijf erkenning in RobecoSAM Sustainability Yearbook 2019

Telenet heeft als enige Belgische bedrijf een gouden award ontvangen in het ‘RobecoSAM Sustainability Yearbook 2019’. Beleggingsspecialist RobecoSAM beoordeelt elk jaar wereldwijd ruim 3.000 beursgenoteerde bedrijven op hun economisch, sociaal en milieubeleid en laat onder meer via de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) zien wie de koplopers zijn. De gouden award is een bekroning voor de leiderschapspositie op vlak van duurzaamheid die Telenet in september 2018 opnieuw behaalde in de wereldwijde media-industrie. Daarnaast ontving het als sterkste stijger binnen zijn industrie ook de ‘Industry Mover 2019’-award.

Slechts drie Belgische bedrijven haalden dit jaar het RobecoSAM Sustainability Yearbook 2019. Ook Solvay en Bpost werden opgenomen. Telenet is echter het enige Belgische bedrijf dat dit jaar awards krijgt.

Zware inspanningen

Telenet krijgt een SAM Sustainability Award ‘Gold Class 2019’ voor zijn duurzaamheidsinspanningen.

 Criteria waarin Telenet zich onderscheidt in zijn sectorcategorie, naast de totale score, zijn:

 • Management van het merk
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen en filantropie
 • Ontwikkeling van menselijk kapitaal
 • Indicatoren voor arbeidspraktijken
 • Verantwoordelijkheid van inhoud
 • Beheer van de productieketen
 • Aantrekking en behoud van talent

Daarbovenop kreeg Telenet topscores voor zijn resultaten op:

 • Gedragscode voor het bedrijf
 • Management klantenrelatie
 • Veiligheid van informatie en cybersecurity
 • Mensenrechten
“Bij Telenet streven we naar duurzame groei, met een goed evenwicht tussen operationele uitmuntendheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarbij houden we rekening met de sociale, economische en ecologische aspecten van onze bedrijfsvoering. We erkennen het stijgende belang dat investeerders, financieel analisten en aandeelhouders hechten aan een duurzame werking en rapporteren daarom jaarlijks ook onze niet-financiële resultaten op een transparante wijze. We gaan ook in dialoog met onze belangrijkste stakeholders om ons duurzaamheidsbeleid toe te lichten en permanent te verbeteren.” Erik Van den Enden, Chief Financial Officer Telenet

In totaal ontvingen 66 bedrijven een ‘Gold Award’, zoals Philips (Healthcare equipment & supplies), Engie (Multi- & Water Utilities), Unilever (Personal Products), SAP (Software) en Roche (Pharma).

“We feliciteren Telenet Group Holding NV met zijn gouden award en als ‘Industry Mover’ in het Sustainability Yearbook 2019. Daarin worden de best presterende bedrijven uitgelicht en vergeleken met andere spelers binnen hun industrie, ook wat de financiële impact van ESG-factoren (Environment, Social and Governance) betreft. Gezien de Corporate Sustainability Assessment de lat voortdurend hoger legt, blijft het jaarboek een zeer geloofwaardige bron van inzichten in duurzaamheid op bedrijfsvlak.” Daniel Wild, PhD, Co-CEO RobecoSAM

Betrouwbaar

De jaarlijkse beoordeling van RobecoSAM wordt door experts beschouwd als een bijzonder betrouwbaar en uitgebreid rapport over hoe bedrijven over de hele wereld omgaan met duurzaamheid.  Elk jaar worden 3.000 beursgenoteerde bedrijven uitgenodigd om deel te nemen aan de RobecoSAM’s Corporate Sustainability Assessment, het beoordelingssysteem achter de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). De DJSI erkent bedrijven uit alle industrieën die uitmunten in duurzaamheid ten opzichte van andere spelers binnen een bepaalde sector.

De organisatie beoordeelt de bedrijven op basis van een gedetailleerde vragenlijst die focust op economische, sociale en milieugerelateerde praktijken die een materiële impact hebben op de financiële resultaten. Zo worden onder meer het corporate governance-beleid, de milieuprestaties, de productieketen en het werknemersbeleid grondig doorgelicht.

Het is al de zesde keer dat Telenet bekroond wordt tot leider in duurzaamheid binnen de Dow Jones Sustainability Index, categorie wereldwijde mediasector.

Meer lezen over het duurzaamheidsbeleid van Telenet? Klik hier of lees het duurzaamheidsverslag van 2017. Het Industry Leaders rapport voor Telenet Group Holding NV is beschikbaar op de RobecoSAM-website

 

Nieuws
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen