Telenet neemt het kabelnetwerk van Etterbeek over

Telenet neemt het kabelnetwerk van Etterbeek over

Brussel, 28 december 2018 – Na het uitschrijven van een marktbevraging heeft de gemeente Etterbeek haar kabelnetwerk verkocht aan Telenet bvba (hierna: ‘Telenet’, Euronext Brussel: TNET). Door deze overname wordt Telenet eigenaar van het netwerk waarop het al sinds 1997 telecommunicatiediensten aanbiedt. Telenet krijgt hierdoor volledige controle over de huidige en toekomstige kwaliteit van het net, zodat het klanten nog beter kan dienen.

Sinds 1997 biedt Telenet telecommunicatiediensten (televisie, internet, vaste telefonie) aan op het grondgebied van de gemeente Etterbeek, via een contract met de gemeente voor het gebruik van haar kabelnet (HFC of Hybrid Fiber-Coaxial netwerk) tegen betaling van een jaarlijkse huur. Telenet verzorgt bovendien als onderaannemer van de gemeente het volledige onderhoud en de uitbreiding van het netwerk. De overeenkomst loopt af op 31 december 2018 en de gemeente Etterbeek heeft beslist haar kabelnet te verkopen.

In deze context heeft Telenet de kans om eigenaar te worden van het Etterbeekse net aangegrepen. Zo kan het bedrijf, net als in de andere Brusselse gemeenten waar het reeds aanwezig is, een volledige controle verkrijgen over de huidige en toekomstige kwaliteit en zo zijn klanten nog beter bedienen. Dit past bovendien in de investeringsstrategie van de onderneming in Brussel. Dankzij deze bijkomende investering zal Telenet namelijk de eigenaar worden van alle kabelinfrastructuur die het in Brussel gebruikt [1].

De transactie werd gerealiseerd op donderdag 27 december na goedkeuring van de Etterbeekse gemeenteraad in oktober.

De overname zal geen invloed hebben op de huidige situatie van de klanten, de continuïteit blijft verzekerd.

[1] Namelijk in deze 13 Brusselse gemeenten: Etterbeek, Ganshoren, Koekelberg, Jette, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem, Vorst, en zes bijkomende gemeenten na de overname van SFR/Numéricâble in 2017: Sint-Joost-ten-Node, Brussel Stad, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek.

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen