Telenet niet weerhouden voor finale onderhandelingen acquisitie VOO

Mechelen, 22 november 2021 - Telenet Group NV, een rechtstreekse volle dochter van Telenet Group Holding NV (“Telenet”) (Euronext Brussels: TNET), bevestigt dat het niet weerhouden is door Nethys NV om exclusieve onderhandelingen te voeren voor de overname van een meerderheidsaandeel in de Waalse kabelexploitant VOO NV (“VOO”).

Telenet was geïnteresseerd in de overname van VOO en wilde door een overname een industrieel toekomstbestendig telco-project in Wallonië en Brussel opzetten. Telenet betreurt de beslissing van Nethys NV want een overname door Telenet zou voordelen hebben gebracht voor het algemene concurrentielandschap in België, het Waals en Brussels industrieel project en voor VOO als bedrijf. ​

Telenet zal nu de genomen beslissing evalueren en zijn verdere opties bekijken.

Persbericht 22112021- Press release NL.pdf - 165 KB

 

 

 

Financieel
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen