Telenet ondersteunt het STEM-charter

Maandag 23 november 2015 — Wetenschappen, wiskunde, techniek en engineering: de opleidingen en de jobs in die ‘STEM-richtingen’ bieden heel veel mogelijkheden. Robots, intelligente en geconnecteerde toestellen, giga-netwerken en hernieuwbare energie: het onderzoek daarnaar is belangrijk voor onze digitale maatschappij waar het gebruik van devices en connectiviteit hand om hand toenemen. Daarom steunt Telenet het STEM-charter: talent krijgt bij Telenet alle kansen.

Charter voor meer actie
De Dag van de Wetenschap zet wetenschappers, ingenieurs, techniekers en wiskundigen in de bloemetjes. Zij zijn het die ervoor zorgen dat de maatschappij zich zo snel ontwikkelt, en dat iedereen die ontwikkelingen kan volgen. Ze zijn nog altijd met te weinig, en daarom is er STEM. Het ‘Science, Technology, Engineering en Mathematics’-platform promoot wetenschappelijke, technische en wiskundige studierichtingen en jobs. Bedrijven, organisaties, overheden en onderwijsinstellingen ondertekenden vandaag een charter om intensief te samen te werken en met een druk op de knop ging de promotiecampagne van start.

Telenet laat zijn STEM horen
Telenet staat mee aan de wieg van het charter en zet zich vanaf nu extra in om die richtingen te promoten. Telenet investeert graag in de ontwikkeling van beloftevolle talenten. Via Coderdojo Belgium, leren elk jaar duizenden Vlaamse jongeren de basisvaardigheden van informatica en programmeren. Met Battle of Talents en het Telenet Kickstart-programma stimuleert Telenet jonge ondernemende talenten om vernieuwende start-up projecten op te zetten.

STEM jobs, ook bij Telenet
Bij Telenet is er ook nood aan medewerkers met technische bagage en STEM vaardigheden. Niet alleen binnen de operationele & engineering business units waar techniekers en ingenieurs sterk vertegenwoordigd zijn, maar ook binnen de sales en marketing departementen waar mensen met een analytische geest en een sterk probleemoplossend vermogen een enorme meerwaarde betekenen.

STEM

Martine Tempels
Martine Tempels
Nina Mallants Woordvoerster at Telenet