Telenet opent innovatiecentrum in Brussel

Brussel, 5 oktober 2017 – Vandaag opende Telenet in aanwezigheid van Alexander De Croo, ​ vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post een eigen innovatiecentrum in Brussel. In dit innovatiecentrum zal Telenet niet alleen nieuwe technologie testen rond connectiviteit, entertainment, value added services of customer experiences, maar ook partners de kans geven zelf tests uit te voeren met Telenet technologie en beroep te doen op Telenet know how. Het Telenet innovatiecentrum zal ook dienst doen als een kennis- en innovatiecentrum voor de gehele Liberty Global groep.

De drive om te innoveren is een onmisbaar onderdeel van het Telenet DNA. Succesvolle resultaten daarvan zijn onder andere de introductie van hogesnelheidsinternet via coax eind jaren 90, het op de markt brengen van interactieve digitale televisie in 2005, het lanceren van Yelo TV in 2010, maar ook productinnovaties als King en Kong of WIGO of de recent gelanceerde nieuwe slimme productline up voor BASE. Al deze innovaties zijn intern en organisch binnen Telenet zelf ontwikkeld. De afgelopen jaren heeft het bedrijf ook ingezet op het ondersteunen van bredere innovatie. Telenet neemt actief deel aan verschillende partnerships die innovatieve producten en diensten naar de markt brengen (bv Doccle, Spencer, Belgian Mobile ID, ...) en levert via partnerships met Start-it@KBC en iStart van IMEC ook een sterke bijdrage aan de algemene ontwikkeling van een gezond start-up ecosysteem in dit land."

Met het openen van een eigen innovatiecentrum wil Telenet zowel interne als externe innovatie-initiatieven verder stimuleren, uitdiepen en stroomlijnen.

Het nieuwe Telenet innovatiecentrum werkt op basis van “collaborative innovation” en is daarom opgevat als een plaats waar Telenet experten én externe partijen gebruik kunnen maken van de meest geavanceerde vaste en mobiele breedbandtechnologie om nieuwe producten, services, apps, en prototypes te testen binnen de strategische ambities en plannen van Telenet.

In een eerste fase ligt de focus van het Telenet Innovatiecentrum op de introductie en voorbereiding van 5G én op het Internet of Things (IoT). Op termijn zal de actieradius van het innovatiecentrum uitgebreid worden naar entertainment, value added services en customer experiences.

Het Chinese ZTE, sinds 2015 de partner van Telenet voor het uitrollen en upgraden van het BASE netwerk, is de belangrijkste infrastructuurpartner van het innovatiecentrum en zal samen met Telenet de voorbereiding voor de lancering van 5G in België testen. Om die reden zijn dan ook de allernieuwste 5G netwerk componenten en antennes geïnstalleerd in het pas geopende innovatiecentrum.

Voor IoT en 5G is het Telenet innovatiecentrum trouwens opgezet als testomgeving voor de hele Liberty Global groep en kunnen filialen van Liberty Global afzakken naar Brussel om te experimenteren met de nieuwste (mobiele) technologie.

John Porter, CEO van Telenet : “Permanente innovatie is de levensader voor ons bedrijf, zeker in een wereld van razendsnelle technologische evoluties. Met het Telenet innovatiecentrum willen we ambitieus zijn en eigen innovaties naar een hoger niveau brengen maar ook externe innovatieprojecten helpen vormgeven. Ik geloof in de absolute kracht van partnerships, ook voor innovatie, en ik ben er dan ook van overtuigd dat we met ons model van collaborative innovation én met de hulp van partners als ZTE de beste breedband- en mediatechnologie naar België kunnen brengen voor grondige tests, experimenten en – bij succes – ook daadwerkelijke lancering op onze markt.”
Balan Nair, CTO van Liberty Global : “De opening van het Telenet innovatiecentrum is ook voor Liberty Global een belangrijke mijlpaal. De uitstekende infrastructuur en het eigen mobiele netwerk van Telenet leveren de perfecte condities voor de volledige groep om producten en diensten te testen die ons naar een echte GIGA wereld kunnen brengen. Ik ben alvast enthousiast over de mogelijkheden én de inspiratie die wij hier zullen krijgen.”
Alexander De Croo, vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post : “Met het nieuwe innovatiecentrum van Telenet kan Digital Belgium 5G-ervaring opdoen. Het geeft start-ups en de academische wereld een pioniersvoordeel bij de ontwikkeling van nieuwe diensten die gebruik maken van de geavanceerde 5G-mogelijkheden. Het is goed dat België een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van 5G.”

Het Telenet Innovatiecentrum is gevestigd in de Neerveldstraat 107, te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe/Brussel, vlak naast het Telenet hoofdkantoor.

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen