Telenet opent publieke internetconnecties voor leerlingen zonder internettoegang

Telenet opent publieke internetconnecties voor leerlingen zonder internettoegang

 

Mechelen, 19 maart 2020 – Telenet kreeg de afgelopen dagen enkele vragen van scholen of het mogelijk zou zijn om iets te doen voor leerlingen die thuis geen internetconnectie hebben. Leerlingen worden immers gevraagd leerstof te onderhouden via online platformen als Smartschool. Telenet besloot om aan scholen of sociale organisaties als OCMW’s, op aanvraag vouchers uit te delen waarmee kanszoekende jongeren die thuis geen internetverbinding hebben, kunnen connecteren op het Telenet Wi-Free signaal.

 

Schoolgaande kinderen en jongeren zonder internetconnectie thuis, hebben het moeilijker om deze dagen van thuis uit te studeren en verbonden te blijven met de school en leerkrachten. Telenet ontving een aanvraag van een school om het publieke wifi-signaal open te zetten, zodat kanszoekende leerlingen hierop gratis kunnen inloggen. Het bedrijf bekeek de verschillende opties en komt met een gratis oplossing waarbij scholen of sociale instanties zoals OCMW’s een aanvraag kunnen indienen voor logincodes. De instanties kunnen deze op hun beurt verdelen aan de leerlingen.

 

Toegang tot Wi-Free via logincodes

Het publieke Wi-Free signaal gewoon openzetten is niet mogelijk gezien er identificatieplicht is. Telenet moet om juridische redenen altijd weten wie er actief is op zijn netwerk. Daarom besloot het bedrijf om een oplossing uit te werken via een systeem met toegangscodes. Zo kunnen we toch beantwoorden aan de vragen van bepaalde scholen. De gratis toegangscodes zijn bedoeld voor de specifieke doelgroep van kanszoekende leerlingen die thuis geen internetverbinding hebben. Met de codes kunnen ze aanmelden op het Wi-Free signaal, dat beschikbaar is op meer dan 1,5 miljoen locaties in Vlaanderen, Brussel  (Schaarbeek, Etterbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette, Vorst, Sint-Joost-ten-Noode, Brussel-Stad, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek) en de Laars van Henegouwen. In dichtbevolkte gebieden kan je thuis vaak zo’n signaal oppikken. Door in te loggen met de code, blijven leerlingen geconnecteerd op het Wi-Free signaal tot eind juni.

Telenet wil hiermee tegemoetkomen aan de vraag van de scholen. Het bedrijf kan evenwel niet garanderen dat de kwaliteit van deze verbinding altijd even optimaal zal zijn, dat hangt immers af van de beschikbaarheid van een Wi-Free signaal in de buurt.

 

Wat is Wi-Free?

De Wi-Free signalen worden uitgezonden door de modems van Telenet-klanten en door antennes op openbare plaatsen zoals bibliotheken, stadions, marktpleinen… Het verbruik op het Wi-Free signaal verandert niets aan de snelheid of volume van Telenet-internetklanten. Het feit dat mensen gebruik maken van Telenet Wi-Free heeft geen dus impact op de performantie van het Wifi-netwerk van de eigenaar. Het is een perfect veilige manier om iets voor anderen te doen, zonder dat je zelf hiervan hinder gaat ondervinden op je thuisnetwerk.

 

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen