Telenet reageert op nieuws rond KV Mechelen

Telenet reageert op nieuws rond KV Mechelen

UPDATE (01/08/2019) Telenet heeft kennisgenomen van de uitspraak en straffen van het BAS. Het bedrijf blijft elke vorm van competitievervalsing veroordelen. Telenet wil KV Mechelen wel de kans geven om een nieuwe start te nemen onder leiding van hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx, die aan een nieuw en ambitieus toekomstplan werkt en zonder discussie schoon schip gemaakt heeft door alle ex-bestuurders die in opspraak gekomen zijn, uit de club te weren.  KV Mechelen heeft ook het ethisch charter van Telenet ondertekend. Op basis van deze ingrepen kan Telenet zich opnieuw achter de toekomstplannen van KV Mechelen scharen en laat het de duizenden trouwe fans van de club én de spelers niet in de steek.

Telenet heeft het nieuws vernomen dat Olivier Somers en Stefaan Vanroy KV Mechelen en het Belgische voetbal verlaten. De club komt daarmee grotendeels in handen van Dieter Penninckx, de andere hoofdaandeelhouder. Penninckx stond nooit ter discussie in operatie Propere Handen. Een deel van zijn aandelen wordt geschonken aan de supportersvereniging van KV Mechelen.

In de context van Propere Handen was Telenet bezig met een grondige evaluatie van zijn sponsorcontract met KV Mechelen. Als buur van KV Mechelen is Telenet al 12 jaar shirtsponsor. Dit is al jaren een goede samenwerking, maar naar aanleiding van de veroordelingen door de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB in ‘Operatie Propere Handen’, wenste Telenet zich als sponsor duidelijk te distantiëren van wat er gebeurd is. Competitievervalsing strookt immers absoluut niet met de waarden van Telenet en we veroordelen dit ten stelligste. De intentie was dan ook ingezet om niet langer als shirtsponsor op te treden en de investeringen volledig te richten op de jeugdwerking van KV Mechelen. 

Door de nieuwe wending in het verhaal en de nieuwe start die de club kan maken onder de hoede van Penninckx hebben we dit echter herzien. We willen de club, de spelers en de supporters alle kansen geven om na het maken van schoon schip opnieuw de competitie op de beste manier aan te vatten. We eisen wel als hoofdsponsor dat er uitgebreide maatregelen genomen worden om dergelijke zaken in de toekomst uit te sluiten, en dringen aan op interne en externe controlemechanismen.

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen hebben we tot slot een gedragscode opgesteld die we ter ondertekening zullen voorleggen aan KV Mechelen en bij uitbreiding, al onze gesponsorde teams en clubs. Hiermee ondertekenen zij letterlijk het engagement om te handelen volgens waarden die wij als sponsor onmisbaar achten en geven we aan op elk moment van inbreuk tegen deze waarden, te kunnen ingrijpen op de sponsorovereenkomst.

Nieuws
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,28% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen