Telenet rolt nieuwe Docsis 3.1 modem uit dit najaar

Mechelen, 26 september 2019 - Dit najaar start Telenet met de uitrol van een nieuwe versie van zijn modem. Deze zal de nieuwste technologie Docsis 3.1 ondersteunen.

Samen met de aankondiging dat het de snelheden in zijn netwerk zal optrekken naar 1 gigabit per seconde, laat Telenet ook weten te starten met de uitrol van Docsis 3.1. Dit is de nieuwste standaard die toelaat om breedbandinternet over de coaxkabel aan te bieden. Versie 3.1 kan in theorie snelheden tot 10 Gbps downstream aan.

Telenet zal twee versie van de modem uitrollen: met en zonder ingebouwde wifi. In veel huizen staat de modem immers in de kelder of garage. Vandaar reikt het signaal vaak niet voldoende tot ruimtes zoals de living of de keuken, waar er meer nood aan is.  In dergelijke situaties zal er gewerkt worden met Access Points of Powerlines om wifi te voorzien waar nodig.  De wifi-standaard (802.11ac) is ongewijzigd.

De nieuwe modem is geen vereiste om de snelheden van 1 gigabit per seconde te halen. Klanten die de Giga-speedboost nemen, zullen hun snelheden ook halen met de witte Docsis 3.0 modem. Zij zullen wel worden aangeschreven met de vraag om hun modem om te ruilen naar het nieuwste model, omdat deze Telenet toelaat het beschikbare spectrum meer efficiënt in te zetten.

Verder zullen de nieuwe modems zoals steeds gradueel uitgerold worden bij klanten.

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen