Telenet rondt de verkoop van haar mobiele zendmastactiviteiten af

Telenet rondt de verkoop van haar mobiele zendmastactiviteiten af

Mechelen, 1 juni 2022 – Telenet Group Holding NV ('Telenet' of de 'Vennootschap') (Euronext Brussels: TNET) maakt bekend dat het de verkoop van haar mobiele zendmastactiviteiten aan DigitalBridge Investments, LLC, een dochtervennootschap van DigitalBridge Group, Inc. (NYSE: DBRG) (gezamenlijk “DigitalBridge”) heeft afgerond, zoals aangekondigd op 25 maart 2022. Als gevolg van de verkoop bezit Belgium Tower Partners NV nu alle mobiele passieve infrastructuur en zendmastactiva van Telenet: een aantrekkelijke hoogwaardige portefeuille1van 3.326 sites in heel België, waaronder 2.162 sites in eigendom, waarvan bijna 38 % zendmasten zijn, en 1.164 sites van derden.

Eind maart dit jaar bereikte Telenet een overeenkomst met DigitalBridge betreffende de verkoop van haar zendmastactiviteit voor een totaalbedrag van € 745 miljoen op cash- en schuldvrije basis, volledig contant betaalbaar, hetgeen overeenstemt met 25,1x EV/EBITDAaL 20212. Als onderdeel van de overeenkomst gingen beide partijen op 1 juni 2022 een langlopende Master Lease Agreement ('MLA') aan, die een initiële periode van 15 jaar en twee verlengingen van telkens 10 jaar omvat. De overeenkomst omvat ook een build-to-suit ('BTS')-verbintenis om minimaal 475 nieuwe bijkomende sites te bouwen. Hierbij treedt Telenet op als onderaannemer van Belgium Tower Partners NV, hetgeen aanleiding zal geven tot bijkomende opbrengsten voor Telenet in de toekomst.

Zoals aangekondigd eind maart, is Telenet van plan om in eerste instantie de netto-opbrengsten van de transactie aan te houden, in afwachting van de potentiële voltooiing van bepaalde waardeverhogende strategische transacties, waaronder de joint venture NetCo met Fluvius en de komende spectrumveiling, en de impact daarvan op het financiële en hefboomprofiel van de Vennootschap, evenals andere potentiële strategische opportuniteiten die zich in de toekomst zouden kunnen aandienen. De raad van bestuur van Telenet blijft zich sterk inzetten om Telenets beleid inzake de vergoeding van aandeelhouders te realiseren, zoals in december 2018 in detail uiteengezet tijdens de Capital Markets Day en zoals in oktober 2020 versterkt met de invoering van een bruto dividenddrempel van € 2,75 per aandeel. Zonder belangrijke overnames en/of belangrijke wijzigingen in zijn activiteiten of de regelgeving waaraan het onderworpen is, is Telenet van plan de verhouding tussen de Netto Totale Schuld en de Geconsolideerde Geannualiseerde Adjusted EBITDA ('netto totale hefboomratio') rond het middelpunt van 4,0x te houden door een aantrekkelijk en houdbaar niveau van aandeelhoudersvergoedingen volgens Telenets huidige beleid inzake aaandeelhoudersvergoedingen.


1Per 1 juni 2022

2EBITDAaL is gedefinieerd als EBITDA na leasebetalingen

Persbericht Closing tower sale to DigitalBridge.pdf - 916 KB

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen