Telenet schenkt kantoormeubilair aan Waalse scholen en administraties die door het noodweer getroffen werden

Telenet schenkt kantoormeubilair aan Waalse scholen en administraties die door het noodweer getroffen werden

Vrachtwagens met maar liefst tien containers vol kantoormeubilair van Telenet vertrekken de komende dagen naar Pepinster. Het meubilair zal verdeeld worden over scholen en gemeentelijke diensten in de provincie Luik die tot op vandaag de gevolgen dragen van de overstromingen die in juli van dit jaar plaatsvonden. Telenet besloot een grote voorraad kantoormeubilair die het door de COVID-19-crisis niet langer nodig heeft, aan hen te schenken.

Bijna twee maanden nadat het noodweer het zuiden van het land teisterde, is de materiële schade nog steeds enorm, ook in vele scholen en bij heel wat gemeentelijke diensten. De omvang van de schade varieert, maar vooral in de provincie Luik is de ravage aanzienlijk. Herstellen, schoonmaken, nieuw materiaal aankopen: de getroffenen zijn er ook vandaag nog volop mee bezig.

In samenwerking met de provincie Luik besloot Telenet om deze mensen te helpen door hen ongebruikt kantoormateriaal te schenken. Als gevolg van de COVID-19-crisis heeft Telenet zijn thuiswerkbeleid namelijk grondig bijgestuurd. Het moedigt zijn werknemers aan om 60 % van de tijd van thuis uit te werken. Een aantal kantoren ging daardoor definitief dicht en alle werknemers werden overgeplaatst naar de maatschappelijke zetel in Mechelen. Daarnaast werkt Telenet aan de renovatie en reorganisatie van alle kantoorruimten op zijn maatschappelijke zetel, waardoor het een grote voorraad kantoormateriaal (kasten, bureautafels, stoelen, …) verzamelde. Dat materiaal wil het nu ter beschikking stellen van de mensen die er het meest nood aan hebben.

Een tweede leven voor het kantoormeubilair

Tien containers met bijna 300 kasten en een honderdtal bureautafels vertrekken in vrachtwagens vanuit de opslagplaats in Vilvoorde naar Pepinster. De eerste levering vindt plaats op dinsdag 21 september en in de daaropvolgende dagen volgen de overige leveringen. De hele operatie wordt door Telenet bekostigd. Het materiaal wordt eerst opgeslagen in twee loodsen van de gemeente en zal vervolgens door de gemeentelijke overheden worden verdeeld over de scholen en gemeentelijke diensten in de getroffen zones die belangstelling getoond hebben.

Het zal nog maanden duren eer de situatie genormaliseerd is en volgens Sylvie Irzi, Vice President Brand & Reputation van Telenet, is het belangrijk dat we de betrokken gemeenten en burgers blijven steunen, ieder volgens zijn eigen mogelijkheden: “We hebben al verscheidene van dit soort acties achter de rug. In juli boden we BASE-klanten twee weken gratis mobiele gegevens aan, we namen deel aan een sms-campagne en schonken 50.000 euro aan het Rode Kruis. We moedigden onze werknemers ook aan om tijdens hun werkuren als vrijwilliger aan de slag te gaan en de getroffenen te helpen. Zo nam een vijftigtal werknemers van Telenet begin september nog deel aan de schoonmaakactie op de oevers van de getroffen zones in samenwerking met River Cleanup. We wilden op dit elan doorgaan en onze solidariteit blijven tonen. Aangezien we beschikken over een grote voorraad aan kantoormeubilair dat nog in perfecte staat verkeert, hebben we contact opgenomen met het Waals Gewest en de provincie Luik om het materiaal aan te bieden aan de scholen en gemeentelijke diensten die het nodig hebben.”

De gemeente Pepinster zorgde voor de volledige coördinatie van het project tussen Telenet en de geïnteresseerde gemeenten: "Het is zeer hartverwarmend om te zien dat ook privé-ondernemingen hun solidariteit betuigen. Toen Telenet bij ons kwam met het aanbod, hebben wij onmiddellijk onze belangstelling getoond, wij hebben ook een opslagplaats aangeboden (ter beschikking gesteld door een particulier bedrijf in de gemeente) en wij hebben de dispatching met de naburige gemeenten georganiseerd. In de komende dagen zullen de gemeenten Theux, Verviers, Trooz, Chaudfontaine en Limbourg het materiaal in kwestie komen ophalen om het opnieuw te verdelen onder hun scholen en kantoren", zegt Bernard Schoonbroodt, waarnemend directeur-generaal van de gemeente Pepinster.

 

 

 

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen