Telenet stapt in Vlaamse Radio Nostalgie

Telenet stapt in Vlaamse Radio Nostalgie

Mechelen, 23 februari 2023 – Telenet Group NV ('Telenet’ of de 'Vennootschap') heeft vandaag een akkoord bereikt met uitgever Mediahuis NV (‘Mediahuis’) om 20% van de aandelen van Mediahuis in Vlaanderen Eén NV (‘Vlaanderen Eén’), de vennootschap die de radiozender Nostalgie in Vlaanderen uitbaat, te kopen. ​ Mediahuis, dat vandaag - rechtstreeks en onrechtstreeks - 75% van de aandelen in de Vlaamse radiozender Nostalgie in handen heeft, blijft na de verkoop meerderheidsaandeelhouder met (rechtstreeks en onrechtstreeks) 55% van de aandelen. Nostalgie SAS, onderdeel van NRJ Group, houdt dan onrechtstreeks 25% van de aandelen. Telenet zal voor 20% instappen in Vlaanderen Eén/de Vlaamse Radio Nostalgie. ​ Play Media (het vroegere SBS Belgium) zal deze participatie in radioactiviteiten beheren.

Telenet dat via Play Media NV (voorheen SBS Belgium NV) samen met Mediahuis al de Vlaamse netwerkradio NRJ uitbaat, ziet met de toetreding tot het kapitaal van Vlaanderen Eén/de Vlaamse Radio Nostalgie zijn positie binnen de Vlaamse radiomarkt vergroten. Voor het Vlaamse Nostalgie betekent de geplande toetreding van Telenet als aandeelhouder, dat de samenwerking met de Play-activiteiten kan worden versterkt.

Jeroen Bronselaer, CEO Play Media: “Deze participatie vergroot het bereik van Play in Vlaanderen, en maakt onze eigen mediacluster inhoudelijk sterker. We kijken uit naar onze volgende stappen in radio onder de ervaren vleugels van Mediahuis.”

Nostalgie bereikt dagelijks zo’n 363.000 luisteraars in Vlaanderen en behaalt hiermee een marktaandeel van 6,2%. Op 1 januari 2023 ging de nieuwe FM-licentie van Nostalgie van start. Met deze licentie is Nostalgie ervan verzekerd dat het ook de komende 5 jaar radio kan maken op de FM-band.

De uiteindelijke verkoop van aandelen door Mediahuis aan Telenet is onderhevig aan de nodige kennisgevingen en goedkeuringen. Het is de bedoeling van beide partijen om na goedkeuring, het resultaat van de nieuwe samenwerking hoorbaar en zichtbaar te maken vanaf het najaar van 2023.

 

Stefan Coenjaerts Director Corporate Communications, Telenet
Tom Verhoeven Corporate Communications, Play Media

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen