Telenet start een strategische herziening van haar telecommunicatiezendmastenactiviteit, met inbegrip van een voorlopige marktbeoordeling, om de aandeelhouderswaarde te vergroten

De bijgevoegde informatie betreft gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt. Voorwetenschap.

Mechelen, 28 oktober 2021 – Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Vennootschap”) (Euronext Brussels: TNET) maakt bekend dat haar raad van bestuur heeft beslist om een strategische herziening van haar telecommunicatie-zendmastenactiviteit te starten, met inbegrip van een voorlopige marktbeoordeling, gelet op de sterke vraag naar telecommunicatie infrastructuuractiva in het algemeen en mogelijke bredere strategische transacties voor de Vennootschap.

Telenet exploiteert in België een landelijk dekkend mobiel netwerk, bestaande uit 3.311 sites. Dit omvat 2.145 sites in eigendom, waarvan 37% zendmasten (torens), en 1.166 sites van derden.

De raad van bestuur van Telenet blijft zich volledig inzetten om een gezonde winstgevende bedrijfsgroei te stimuleren binnen haar portefeuille van telecommunicatie- en entertainment-diensten in België en om in de toekomst duurzame aandeelhouderswaarde te genereren.

Persbericht TNET_Strategic review Towers_vFINAL (NL).pdf - 389 KB

 

 

 

Financieel
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen