Telenet steekt Play More in nieuw jasje en stelt Mr More voor

Telenet steekt Play More in nieuw jasje en stelt Mr More voor

Mechelen – Telenet blijft investeren in zijn entertainmentaanbod. Vanaf vandaag is de nieuwe Play More beschikbaar. Om nog beter in te spelen op het kijkgedrag van zijn klanten stak het bedrijf de PRIME kanalen in een nieuw jasje. Klantenonderzoek wees uit dat 80% van de abonnees regelmatig naar deze kanalen kijkt en ze beschouwt als gids voor het brede aanbod, dat sterker is dan ooit. Daarnaast kunnen klanten de komende drie maanden te raad bij het testproject ‘Mr More’, een Messenger applicatie die hen op interactieve manier aan de hand van vraag en antwoord suggesties biedt.

 

Uitbouwen van kijkmogelijkheden
Exact twee jaar na de lancering van Play en Play More, steekt Telenet dit laatste in een nieuw kleedje. Play More richt zich op de liefhebbers van topseries en –films en heeft op dat vlak het meest uitgebreide aanbod op de markt: lineair of op aanvraag, films in alle genres, volledige reeksen om te ‘bingen’ of nieuwe series die vaak als eerste op de Belgische markt in Play More verschijnen. Naast het aanbod, werd sterk geïnvesteerd in de kijkervaring. Zo worden de lineaire kanalen in Play More aangepakt. Uit voortdurende analyse en een klantenonderzoek blijkt dat deze nog steeds een belangrijke plaats innemen voor de kijker. 80% van de Play More klanten geeft aan regelmatig naar één van de kanalen te kijken en drie op vier gebruikt zowel de kanalen als opvragingen. Daarnaast geven klanten ook aan dat de lineaire kanalen een ideale gidsfunctie hebben door het brede aanbod.

 

Het belang van de lineaire kanalen
Telenet ging aan de slag met deze inzichten en geeft de kanalen een nieuwe naam en een duidelijke programmatie. De PRIME kanalen worden herdoopt naar Play More met twee hoofdkanalen: Play More Cinema en Play More Series.

 

 • Op Play More Cinema komen de allernieuwste films uit het Play More aanbod. Elke dag om 21u00 staat er een tv première gepland. Zaterdag is blockbusteravond met toppers zoals The Revenant, Deadpool, ...
 • Op Play More Series staat elke dag om 22:30 een nieuwe aflevering van een serie gepland. Op dit kanaal, het exclusieve Home of HBO, worden ook de grote HBO titels zoals Westworld en Game of Thrones live met de US uitgezonden. Elke zondag staat er een marathon op het programma waarbij een volledig seizoen van een serie te bekijken is.

 

Daarnaast zijn er vier genre filmkanalen.

 • Play More Kicks: het vroegere PRIME Action, met actie, spanning en avontuur;
 • Play More Relax: het vroegere PRIME Family, met naast kids titels ook familiefilms, komedies en romantische films;
 • Play More Select: het vroegere PRIME Fezztival, met auteursfilms, drama’s en award winning movies;
 • Play More Black: een nieuw kanaal met focus op horror en fantasy. Een belangrijk genre binnen het Play More aanbod, met een trouwe fanbasis die nu zijn eigen plek krijgt.

 

Garantie op het strafste entertainmentaanbod
Klanten kunnen er nog steeds van op aan bij Play More op de eerste rij te zitten voor nieuwe topfilms en –series. Daarvoor heeft Telenet exclusieve contracten afgesloten met alle grote filmstudio’s zoals Paramount, 20th Century Fox, Sony, MGM, Universal, Warner; en met andere studio’s als Starz, Lionsgate, Lumière, …. Met HBO behoudt Telenet zijn “home of HBO” deal, wat betekent dat de grote titels zoals Game of Thrones, Westworld en Divorce gelijktijdig met de US mogen uitgezonden worden en dat exclusief voor Vlaanderen. Ook Vlaamse fictie blijft een kernonderdeel, met een uitgebreid aanbod nieuwe Vlaamse toppers en exclusieve previews op Vlaamse series.

“Play en Play More bestaan ondertussen twee jaar. Het klantenaantal is sterk gegroeid: we hebben bijna drie keer zo veel abonnees als bij lancering. Het bewijs dat we de juiste richting zijn ingeslagen. We willen blijven investeren in entertainment: zowel inhoudelijk als in de technische mogelijkheden. Eerder dit jaar rolden we al de nieuwe ‘Mijn TV’ omgeving uit, waardoor we al onze platformen naadloos met elkaar integreren. Hierdoor kunnen klanten hun favorieten opslaan en wordt bijgehouden wanneer bepaalde programma’s gepauzeerd worden. De klant kan naadloos op een ander moment verder kijken op het toestel naar keuze: televisie, tablet of pc. We weten al lang dat klanten op zoek zijn naar deze flexibele manieren om televisie te kijken. Wij houden daar de vinger aan de pols en willen inspelen op hun behoeften. Daarom hebben we nu ook de lineaire kanalen een prominentere plaats en strakkere invulling gegeven ,” zegt Jeroen Bronselaer, sr VP Residential Marketing.

 


‘Mister More’ gidst de klant doorheen het aanbod
Telenet stelt vandaag ook ‘Mr More’ voor. Mr More is een zelflerende aanbevelingstoepassing die werkt via Facebook Messenger. Klanten kunnen een chatgesprek aangaan met de applicatie, die hen op basis van machine learning technologie te woord staat. Aan de hand van gerichte vragen waar de klant op antwoordt, gidst Mr More de klant naar de beste suggesties. Het is een primeur dat een Belgisch bedrijf een messenger bot gebaseerd op machine learning technologie gebruikt als gidsfunctie in een entertainmentcatalogus.

Mr More is vanaf vrijdag 16 december beschikbaar als testversie voor het brede publiek via https://m.me/playmorebe. Klanten kunnen gedurende drie maanden gebruik maken van de ‘messenger bot’, op iOs en Android. Nadien wordt bekeken of de functie volwaardig uitgerold zal worden. Telenet werkte voor de creatie van Mr More samen met Froomle, een spin-off van de UAntwerpen, en TBWA.

 

Komt er aan in december en januari
Films (op Play More Cinema):

 • 16 december: Deadpool
 • 17 december: The Revenant
 • 18 december: Macbeth
 • 23 december: Alvin & The Chipmunks: The Road Chip
 • 24 december: Room
 • 25 december: Concussion
 • 30 december: Zoolander 2
 • 31 december: The Huntsman: Winter’s War

 

Series (op Play More Series):

 • The Young Pope S1, première op 17 december, elke week een nieuwe aflevering
 • Vikings S4/deel 2, première op 18 december, elke week een nieuwe aflevering
 • Once Upon A Time S6, première op 15 december, elke week een nieuwe aflevering
 • Gomorra S2, marathon op 25 december. S1 ook volledig beschikbaar
 • Z-Nation S3, première op 26 december, elke week een nieuwe aflevering
 • Emerald City S1, première op 10 januari, elke week een nieuwe aflevering, minder dan een week na US.

 

 

Contacteer ons
Isabelle Geeraerts woordvoerster, Telenet
Isabelle Geeraerts woordvoerster, Telenet
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen