Skip to Content
Telenet verlengt uitzendrechten voor Formule 1.

Telenet verlengt uitzendrechten voor Formule 1.

Telenet heeft de uitzendrechten van de Formule 1 verlengd tot en met 2019. Vanaf 19 maart kunnen klanten van Play Sports het nieuwe seizoen van nabij volgen. Vijf extra kanalen zorgen voor een unieke kijkervaring.

Dat Play Sports niet gewoon sport uitzendt, maar ook stevig inzet op de beleving errond, is intussen bekend. Telenet vindt het dan ook belangrijk te blijven investeren in haar sportaanbod en haar klanten op die manier net dat extraatje te kunnen bieden. Naast investeringen in een gloednieuwe studio, de verlenging van de rechten van de Premier League en het uitzenden van lokale sporten, is Telenet er ook in geslaagd om de uitzendrechten voor de Formule 1 verlengen.

De komende 4 seizoenen kunnen Play Sports klanten Hamilton, Rosberg, Vettel, Alonso en Verstappen zien strijden om de wereldtitel. En hopelijk krijgt Stoffel Vandoorne na zijn wereldtitel in de GP2 dit jaar zijn kans in de Formule 1! Alle kwalificaties en races worden live uitgezonden en kunnen tot 7 dagen na uitzending herbekeken worden. Het nieuwe Formule 1 seizoen begint op 19 maart op het circuit van Albert Park in Australië en eindigt op 27 november op het circuit van Yas Marina in de VAE.

Vijf kanalen, vijf unieke ervaringen

Telenet biedt de F1-kijker meer dan alleen maar de kwalificaties en de races. Vijf extra kanalen zorgen voor een toegevoegde waarde door de race vanuit verschillende standpunten te kunnen volgen. Je kan dus niet alleen de race live volgen, maar via het ‘On Board’ kanaal, beleef je de race vanuit de cockpit. Om steeds volledig mee te zijn is er het ‘Tracking’ kanaal dat de posities van alle deelnemers weergeeft. Op het ‘Pit Lane’ kanaal zit je dan weer op de eerste rij voor de pitstops. Daarnaast hebben we nog een kanaal dat alle tijdsintervallen weergeeft en een ‘Highlights’ kanaal waar de kijker alle hoogtepunten kan terugvinden.

Belgische motorsporters

Auto- en motorsportfans kunnen op hun twee oren slapen. Naast de koninginnenklasse van de autosport zendt Play Sports ook live de WRC Rally met Thierry Neuville, de MXGP Motorcross met toppers zoals Ken De Dycker en Kevin Strijbos en de Formula E uit. Zal Jérôme D’Ambrosio dit jaar de top 3 kunnen halen?

Vakkundige commentaren door echte autosportkenners

Opnieuw zullen Peter Baert, Kris Wauters en Gert Vermersch de F1-races van vakkundig commentaar voorzien. Deze drie autosportkenners hebben al jaren ervaring in het becommentariëren van de Formule 1-races.

De hoogtepunten van de motor –en autosport zijn elke woensdag te zien in ons magazine Pitstop TV.

Over Telenet

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 56,36% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet
Neerveldstraat 105
1200 Brussel