Telenet versterkt aanbod voor bedrijven na overname Nextel

Meer dan 300 extra ICT’ers versnellen groeiambities in België

Brussel, 1 juni 2018 - De overname van ICT-integrator Nextel door Telenet is volledig afgerond. Telenet kreeg vorige week al groen licht van de Belgische Mededingingsautoriteit om TelelinQ, het moederbedrijf achter Nextel, over te nemen. Die aankoop maakt Telenet Business sterker om voor meer concurrentie te zorgen in de bedrijfsmarkt. Zo zal het mogelijk zijn voortaan totaaloplossingen aan te bieden aan middelgrote en grote ondernemingen.

De overname van Nextel past in de strategie om Telenet te laten uitgroeien tot een belangrijke speler voor vaste en mobiele netwerken in de bedrijfsmarkt. In een eerste fase blijven beide organisaties parallel naast elkaar werken, ook de merknaam ‘Nextel’ blijft behouden.

Het is de bedoeling dat bedrijven op termijn één aanspreekpunt voor alle oplossingen krijgen, zowel telefonie- als netwerkdiensten. Denk hierbij aan telefooncentrales in de cloud, geïntegreerde communicatiediensten, Internet of Things- en LAN/Wifi-oplossingen, camerabewaking en toegangscontrole van gebouwen. Die diensten levert Nextel al aan meer dan 5.000 klanten en op 10.000 sites van grote bedrijven, kmo’s, zorginstellingen, non-profitorganisaties en overheden.

Door de overname van Nextel versterkt Telenet haar B2B-afdeling met meer dan 300 ICT-specialisten en kan de telecomoperator nu ICT-totaaloplossingen op maat bouwen voor ondernemingen.

“De activiteiten van Telenet Business en Nextel zijn heel complementair. Dit is een groeiverhaal. Nextel biedt volledige telecommunicatieoplossingen waarbij alle diensten en toestellen op elkaar afgestemd zijn, terwijl Telenet Business vooral vaste- en mobiele telecomdiensten en data security-oplossingen levert. Samen kunnen we nu totaaloplossingen aanbieden. Dankzij deze overname werken we nu met een 1000-tal medewerkers op de bedrijfsmarkt. We kunnen nu ook volop inzetten op de verdere groei in Brussel en Wallonië, markten waar voor Telenet nog een enorm potentieel ligt.” Martine Tempels Senior Vice President bij Telenet Business
“Ik ben overtuigd dat de combinatie Telenet/Nextel de business van onze klanten een extra stimulans zal geven, waardoor onze klanten een grotere voorsprong in hun markt zullen realiseren. Bovendien is Telenet voor de Nextel medewerkers een zeer goede omgeving om hun ambities en creativiteit verder te ontplooien.” Peter Roelens, CEO van TelelinQ

Op 22 mei kreeg Telenet Group BVBA goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit om TelelinQ NV over te nemen. De overname omvat haar dochtervennootschappen Nextel NV, Nextel Telecom Solutions NV, de Belgische integratorafdelingen binnen het bedrijf, en TelelinQ Distribution en Finance NV, de aanbieder van huur- en leasingoplossingen voor ICT-apparatuur. Binnen elk van deze entiteiten wordt vanaf 1 juni een raad van bestuur aangesteld aangesteld, waarin Peter Roelens als gedelegeerd bestuurder zal optreden. Peter Roelens zal als gedelegeerd bestuurder verantwoording afleggen aan de raden van bestuur van de Nextel entiteiten, alsook van hun aandeelhouder Telenet BVBA, waarin telkens ook Martine Tempels zetelt.

 

Over Nextel – Als integrator van ICT-, operator- en beveilingsoplossingen, creëert Nextel totaaloplossingen, die haar klanten een voorsprong geven in hun business. De 340 Nextel medewerkers hebben 1 gezamenlijke focus: de 5.000 klanten en 10.000 sites een ‘one step ahead’  dienstverlening geven, waardoor de klanten zich kunnen focussen op de groei van hun business. Het bedrijf vertrekt  daarbij vanuit een technologische visie: “Leaders in digital transformation always lead the market”. Nextel reikt haar klanten de hand om de digitale uitdagingen aan te gaan door hen te inspireren over topics als Cloud, Collaboration, Internet of Things, Mobile en Big Data. En hoe de klant dit op een veilige manier kan implementeren in zijn business. Nextel richt zich naar ondernemingen, overheden, zorginstellingen en non-profit organisaties. Ze werkt vanuit de vestigingen in Wommelgem en Zaventem. Sinds de start in 1998 kent Nextel een jaarlijkse sterke groei. Voor meer informatie, surf naar www.nextel.be.

Nieuws
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel