Telenet verwelkomt Lycamobile op zijn mobiele netwerk en verkoopt Ortel Mobile aan Lycamobile

Telenet Group BVBA (“Telenet”) verwelkomt Lycamobile Belgium Limited (“Lycamobile”) als een nieuwe Full MVNO[1] op zijn mobiele netwerk en verkoopt tegelijkertijd  Ortel Mobile NV (“Ortel Mobile”) aan Lycamobile. De gecombineerde klantenbasis van  Lycamobile en Ortel Mobile bedraagt in België om en bij de 1 miljoen klanten.

 

Lycamobile is ’s werelds grootste internationale MVNO en is actief in België sinds 2007 via het netwerk van Orange België. Lycamobile biedt internationale prepaid mobiele voice- en datadiensten aan tegen de laagst mogelijke prijzen. Dankzij het afsluiten van een full MVNO overeenkomst zullen de klanten van Lycamobile toegang krijgen tot het nationale mobiele netwerk van Telenet. De Full MVNO overeenkomst tussen Lycamobile en Telenet  bouwt verder op de succesvolle  multibrand  strategie van BASE, waarin ook sterke MVNO partnerships passen.

 

Ortel Mobile is een filiaal van Telenet Group BVBA (het voormalige BASE Company NV, “BASE”) en biedt internationale prepaid mobiele telefonieoplossingen aan in België sinds 2006 via het BASE netwerk. 

 

[1] Mobile Virtual Network Operator

Bij de overname van het BASE netwerk in februari 2016, besloot Telenet om de bestaande succesvolle partnershipstrategie van BASE voort te zetten. Externe partijen, die niet beschikken over een eigen mobiele infrastructuur om eigen mobiele diensten aan te bieden, kunnen bijgevolg als MVNO opereren op het mobiele netwerk van Telenet. Telenet heeft al een aantal MVNO’s op zijn netwerk, waaronder o.a. Mobile Vikings, VOO en SFR.

Deze overeenkomst impliceert dat Lycamobile zijn klanten niet alleen kan laten genieten van het uitstekende netwerk van Telenet, maar ook van de ervaring en de reputatie van het bedrijf: «Wij zijn actief in België sinds 2007 en zijn er sindsdien in geslaagd sterk te groeien. Dankzij dit partnerschap en een solide netwerk kunnen onze klanten genieten van vlotte toegang en connectiviteit” legt Allirajah Subaskaran, de voorzitter van Lyca Group uit.

« We zijn verheugd om deze nieuwe partner te verwelkomen op ons netwerk», zegt John Porter, CEO van Telenet. « Door de overname van BASE is Telenet een belangrijke partner geworden op de MVNO markt. We willen deze positie blijven behouden. Het is het objectief van Telenet om het meest performante mobiele netwerk te kunnen aanbieden. Onze ambities liggen hoog op dat vlak en we zullen tegen midden 2018 maar liefst 250 miljoen euro investeren in het BASE netwerk. Deze investeringen, samen met de reputatie van BASE op het gebied van MVNO partnerships, trekken nu al nieuwe partners aan en creëren nieuwe opportuniteiten voor ons. De verkoop van ons filiaal Ortel Mobile aan Lycamobile is een logische stap in onze strategie om te blijven groeien in de wholesalebusiness. We willen ons daarom liever concentreren op nieuwe MVNO partnerships in plaats van verder te investeren in aparte business units voor prepaid internationale mobiele telefonie».

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, waaronder verklaringen met betrekking tot de timing en voordelen van de transactie, met inbegrip van schaal- en synergievoordelen en opportuniteiten; de verwachte impact van de transactie op de gecombineerde operaties en financiële prestaties van Telenet en andere informatie en verklaringen die geen historische feiten zijn. Toekomstgerichte verklaringen kunnen geïdentificeerd worden door woorden als “anticiperen”, “bedoelen”, “plannen”, “doel”, “zoeken”, “geloven”, “projecteren”, “schatten”, “verwachten”, “strategie”, “toekomst”, “waarschijnlijk”, “kunnen”, “zouden”, “zullen” en gelijkaardige verwijzingen naar toekomstige periodes. Deze toekomstgerichte verklaringen houden bepaalde risico’s en onzekerheden in waardoor de daadwerkelijke resultaten in belangrijke mate zouden kunnen verschillen van de resultaten uitgedrukt of geïmpliceerd door deze verklaringen en bijgevolg dient u niet te vertrouwen op enige van deze toekomstgerichte verklaringen. Deze risico’s en onzekerheden omvatten ons vermogen om de financiële en operationele groei voort te zetten aan de historische niveaus, het voortgezet gebruik door abonnees van onze diensten, ons vermogen om verwachte bedrijfsefficiënties, synergiën en schaalvoordelen te realiseren, alsook andere factoren die van tijd tot tijd worden uiteengezet in Telenets persberichten over kwartaalresultaten en Jaarverslag. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden enkel op de datum van dit persbericht. Telenet wijst uitdrukkelijk iedere verplichting of verbintenis af om bijwerkingen of herzieningen te verspreiden van toekomstgerichte verklaringen die hierin vervat zijn, schriftelijk of mondeling, die kunnen gemaakt worden van tijd tot tijd, om een wijziging in Telenets verwachtingen in dat verband of enige wijziging in gebeurtenissen, voorwaarden of omstandigheden waarop dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd, te weerspiegelen.

Over Lycamobile:

Als ’s werelds grootste internationale Mobile Virtual Network Operator (MVNO) voorziet Lycamobile 15 miljoen klanten in 21 landen van voordelige en hoogwaardige data en telefoniediensten. Deze diensten zullen er ook voor zorgen dat mensen ook buiten de landsgrenzen aan de laagst mogelijke prijs met elkaar in contact blijven. Opgericht in 2006 voor immigrantengemeenschappen in Europa, blijft Lycamobile hard groeien en mag het bedrijf nu elke 2 seconden een nieuwe klant verwelkomen.

Lycamobile is beschikbaar in: Australië, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Tunesië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Voor meer informatie over Lycamobile, ga naar www.lycamobile.be

Over Ortel:

Ortel Mobile is opgericht in maart 2006 en is 100% eigendom van Telenet Group na de overname van BASE Company in februari 2016. Ortel Mobile focust op prepaid internationale mobiele communicatiediensten voor etnische doelgroepen en maakt gebruik van het Telenet netwerk. Het bedrijf wordt als een apart filiaal geleid en is gevestigd in Mechelen. Ortel Mobile nv stelt 11 mensen te werk.

Voor meer informatie over Ortel Mobile nv, ga naar www.ortelmobile.be

Over Telenet Group :

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET.

Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Voor meer informatie over de Telenet partnerships : https://www2.telenet.be/nl/corporate/ons-bedrijf/ons-aanbod/partnermerken/

Contact:

Telenet

Media Relaties FR : Coralie Miserque - coralie.miserque@telenetgroup.be - Tel. : +32 484 00 64 42

Media Relaties NL : Isabelle Geeraerts - Isabelle.geeraerts@telenegroup.be - Tel. : +32 15 335 544

Investor relations Telenet – Rob Goyens – Rob Goyens@telenetgroup.be Tel : +32 15 333 054

Lycamobile :

Rose Schreiber, Hawthorn Advisors

Email: r.schreiber@hawthornadvisors.com

Tel: +44 (0)20 3745 4971

John Evans, Hawthorn Advisors

Email: j.evans@hawthornadvisors.com

Tel: +44 (0) 20 3745 4961

Contacteer ons
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 57,3% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel