Telenet verwerft core spectrum in de 1400 MHz-band

Telenet verwerft core spectrum in de 1400 MHz-band

De bijgevoegde informatie betreft gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt. Voorwetenschap.

 

Mechelen, 20 juli 2022 - Telenet Group NV, een direct filiaal in vol eigendom van Telenet Group Holding NV (hierna 'Telenet') (Euronext Brussels: TNET), heeft 15 MHz in de 1400 MHz-band verkregen voor een bedrag van € 38 miljoen na de veilingprocedure georganiseerd door het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT). 

Telenet is verheugd 15 MHz (38% van de 40 MHz) van het meer waardevolle centrale deel van de 1400 MHz-band te hebben gewonnen tegen een aantrekkelijke prijs van € 38 miljoen, bovenop de 200 MHz spectrum dat al werd verworven tijdens de eerste veiling in juni.  De 1400 MHz band is verdeeld in een centraal deel en twee extensies. Het centrale deel is waardevoller omdat dit gebruikt kan worden voor 4G en 5G, terwijl de extensies enkel voor 5G gebruikt kunnen worden. Maar voorlopig is het device ecosysteem voor 5G in deze band nog niet ontwikkeld.

Telenet zal al het spectrum dat het heeft verworven onmiddellijk na de toekenning van de bijbehorende licentie kunnen gebruiken om extra downloadcapaciteit toe te voegen aan zijn netwerk om zo verder te blijven leiden in klantervaring. 

Net zoals voor de andere recentelijk in procedure A en B verworven frequentiebanden, hebben de exploitanten de keuze tussen een eenmalige vooruitbetaling of jaarlijkse uitgestelde betalingen. Telenet is beide opties nog aan het evalueren.  

 

Persbericht.pdf 244 KB

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen