Telenet geeft kantoor nieuwe invulling en laat personeel zeker tot eind dit jaar thuiswerken

Telenet geeft kantoor nieuwe invulling en laat personeel zeker tot eind dit jaar thuiswerken

Kantoorlandschap en parkings maken plaats voor grote samenwerkruimtes

Telenet wil de combinatie thuis- en kantoorwerk een nieuwe invulling geven. Gisteren heeft de telecomoperator aan het personeel gecommuniceerd dat ze tot zeker eind dit jaar kunnen thuiswerken. Om de sociale cohesie en fysieke samenwerking ook in tijden van COVID-19 te bevorderen en te stimuleren, richt het in totaal ook twintig grote samenwerkruimtes in waar teams tot 30 mensen met anderhalve meter afstand van elkaar kunnen vergaderen of brainstormen. Telenet bekijkt ook om in open lucht samenwerkruimtes op onbenutte parkeerplaatsen op te zetten. Door deze ingrepen zullen er minder individuele werkplekken zijn. Alle medewerkers kunnen op voorhand een werkplek reserveren via een app. Wie om sociale of technische redenen niet kan thuiswerken, krijgt daarbij voorrang. Het kantoor wordt zo meer dan ooit een plek om te connecteren en samen te werken.

Grote internationale bedrijven als Google, Facebook en Twitter kondigden het al aan, maar nu laat ook telecombedrijf Telenet als een van de eerste Belgische bedrijven weten dat thuiswerken zeker tot het einde van dit jaar het geval blijft. De telecomoperator werkt bovendien aan een nieuwe visie voor de invulling van zijn kantoren waarbij die niet langer gezien worden als een klassieke werkruimte maar een sociale ontmoetingsplaats.

Fysiek samenwerken in corona-proof ruimtes en op de parking
Telenet past zijn zeven kantoren in Mechelen-Noord, Mechelen-Zuid, Wommelgem, Zaventem, Sint-Truiden en Aalst aan. De telecomspeler maakt plaats voor in totaal twintig samenwerkruimtes waar tot dertig medewerkers met anderhalve meter afstand van elkaar kunnen samenwerken of vergaderen. Daarbij volgt het bedrijf strikt het advies van de overheid: voorlopig kunnen in deze ruimtes slechts tien mensen tegelijkertijd fysiek en op veilige afstand van elkaar samenkomen. Bureaus maken zo plaats voor corona-proof samenwerkruimtes die zich soms over een volledige vloer uitstrekken. 

Gezien ook heel wat parkeerplaatsen op dit moment onbenut blijven, bekijkt Telenet om ook op die plaatsen samenwerkruimtes in open lucht op te zetten. Het bedrijf stimuleert nu al mensen die op kantoor samenkomen om voor brainstorms of andere vergaderingen buiten te wandelen of een ommetje rond het gebouw te maken.

“We zijn met z’n allen in geen tijd in een sociaal experiment beland. In plaats van te wachten tot deze coronacrisis voorbij is en terug te keren naar onze oude werksituatie, zien we deze situatie als een positieve uitdaging waarbij we ons HR-beleid en de manier van werken versneld, maar doordacht kunnen hertekenen. Zullen we nog ooit met z’n allen ‘s ochtends en ‘s avonds massaal in de file staan? Bij Telenet hopen we van niet. Kantoren moeten liever dan een dagelijkse werkplek een ontmoetingsplaats zijn waar medewerkers op bepaalde momenten geïnspireerd worden. Bij Telenet zijn we volop bezig deze toekomst uit te tekenen.”

Ann Caluwaerts, EVP People, Brand & Corporate Affairs Telenet

Telewerk voor 2.600 medewerkers
Voltijds telewerk blijft bij Telenet zeker tot het einde van het jaar de gewoonte. De maatregel geldt voor werknemers die hun job zonder problemen vanop een afstand kunnen uitvoeren. Het gaat in totaal om 86% van het personeel of 2.600 van de 3.025 werknemers. Medewerkers die op kantoor willen werken, kunnen via een speciaal ontwikkelde app op voorhand hun stoel reserveren. Werknemers die om technische, persoonlijke of sociale redenen niet kunnen of willen thuiswerken, krijgen daarbij voorrang. Telenet krijgt zo niet alleen een zicht over de bezetting in het gebouw, maar kan ook eenvoudig aan contact tracing doen mocht een collega besmet geraken met COVID-19. 

“Het is voor iedereen steeds duidelijker: COVID-19 zal nog zéker tot het einde van het jaar een impact hebben op ons leven, zowel privé als professioneel. We zijn er ons van bewust dat niemand baat heeft bij een zogenaamd jojo-effect waarbij verplicht thuiswerken en terug naar kantoor keren elkaar voortdurend afwisselen. Uit verschillende interne tevredenheidsenquêtes blijkt ook dat de medewerkers nood hebben aan duidelijkheid en perspectief. Dat bieden we hen nu: thuiswerk blijft zeker tot het einde van dit jaar voor de meerderheid van de medewerkers de gewoonte, maar met het grote verschil dat ze af en toe op kantoor kunnen samenkomen om te connecteren én op een veilige afstand fysiek samen te werken. Deze nieuwe balans tussen thuis- en kantoorwerken zorgt ervoor dat medewerkers geconnecteerd blijven met elkaar en het bedrijf terwijl ze toch alle voordelen van thuiswerk kunnen blijven benutten.”

Ann Caluwaerts, EVP People, Brand & Corporate Affairs Telenet

De Telenet- en BASE-winkels blijven open. Telenet is ervan overtuigd dat het de activiteiten hier op een gecontroleerde en veilige manier kan laten verlopen, zowel voor de medewerkers als voor de klanten. Ook de technici blijven klanten bijstaan die problemen ondervinden met hun producten of diensten. 

Nieuws
Contacteer ons
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen