Telenet voltooit overname Coditel Brabant BVBA en Coditel S.à r.l

Brussel, maandag 19 juni 2017 — Telenet Group BVBA, een dochtervennootschap van Telenet Group Holding NV (“Telenet” of “de Vennootschap”) (Euronext Brussel: TNET) heeft vandaag de overname van Coditel Brabant BVBA en haar dochter-vennootschap Coditel S.à r.l. (samen “SFR BeLux”) formeel afgerond. Op 13 juni 2017 maakte Telenet bekend dat de Belgische Mededingingsautoriteit haar goedkeuring had gegeven voor de geplande overname. Op basis van deze goedkeuring werd door Telenet en Altice N.V. overgegaan tot uitvoering van hun akkoord voor de overname van SFR BeLux door Telenet voor €400 miljoen (schuldvrij en cashvrij).

De overname van SFR BeLux wordt gefinancierd door een combinatie van eigen middelen en beschikbare liquiditeiten onder de wentelkredieten van de Vennootschap. Telenet International Finance S.à r.l., het financieringscentrum van de groep, heeft daartoe €120 miljoen onder het wentelkrediet Z (looptijd: 30 juni 2018, marge van 2,25% boven EURIBOR) en €90 miljoen onder het wentelkrediet AG (looptijd: 30 juni 2023, marge van 2,75% boven EURIBOR) opgenomen. Het resterende bedrag zal met eigen middelen worden gefinancierd. Telenet zal de toekomstige kasstromen aanwenden om haar uitstaande verplichtingen onder deze wentelkredieten vervroegd terug te betalen.

Dankzij de overname van SFR Belux kan Telenet zijn kabelvoetafdruk in Brussel, in een deel van Wallonië en in delen van het Groothertogdom Luxemburg uitbreiden en zich in België verder positioneren als een convergente telecomoperator voor zowel residentiële als zakelijke klanten.

Telenet bevestigt de eerder gecommuniceerde verwachte jaarlijkse geëxtrapoleerde synergieën van €16 miljoen tegen 2021[1], alsook de geplande investering van ongeveer €12 miljoen bovenop de genormaliseerde toe te rekenen kapitaalinvesteringen gedurende de periode 2017-2018 om het overgenomen kabelnetwerk te moderniseren.

Over Telenet – Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken. Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Telenet is voor 57% eigendom van Liberty Global, het grootste internationale tv- en breedbandinternetbedrijf ter wereld. Liberty Global investeert, innoveert en geeft op die manier mensen de kans om alles uit de digitale revolutie te halen – en dit in meer dan 30 landen verspreid over Europa, Latijns-Amerika en de Caraïben.

   

[1] De geschatte geëxtrapoleerde synergieën tegen het boekjaar 2021 zijn evenredig verdeeld tussen (1) incrementele EBITDA-groei als gevolg van opbrengstgerelateerde synergieën en (2) kostgerelateerde synergieën en zijn gebaseerd op aannames van Telenets management.

Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel