Telenet voor de achtste maal leider in duurzaamheid binnen de Dow Jones Sustainability Index, categorie wereldwijde mediasector

Telenet voor de achtste maal leider in duurzaamheid binnen de Dow Jones Sustainability Index, categorie wereldwijde mediasector

Zaterdag 14 November 2020 - Deze nacht werd Telenet voor de achtste maal bekroond tot leider in duurzaamheid binnen de Dow Jones Sustainability Index, categorie wereldwijde mediasector, als erkenning voor zijn sterke sociale, economische en milieu-gerelateerde prestaties.

Telenet blijft ook voor het tiende opeenvolgende jaar lid van de Dow Jones Sustainability Europe en World Indices. De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) erkent bedrijven die het best bestendigd zijn om opduikende kansen en risico’s als gevolg van wereldwijde trends in duurzaamheid te herkennen en hierop te reageren.

 • Als marktleider in zijn industrie bekroond voor sociale, economische en milieu-gerelateerde prestaties
 • Sinds 2011 in Dow Jones Sustainability Europe en World Indices

De resultaten van de Dow Jones Sustainability Indices Review 2020 werden vannacht bekend gemaakt door S&P Dow Jones Indices. De DJSI erkent bedrijven uit alle industrieën die uitmunten in duurzaamheid ten opzichte van andere industriespelers binnen een bepaalde sector. De organisatie beoordeelt de waardecreatie door bedrijven op lange termijn op basis van een gedetailleerde vragenlijst die focust op de economische, sociale en milieu-gerelateerde businesspraktijken die een materiële impact hebben op de financiële resultaten. Zo worden onder meer het corporate governance-beleid, de milieuprestaties, de supply chain standaarden en het werknemersbeleid grondig doorgelicht.

Met een bedrijfsscore van 80 punten, herbevestigde Telenet zijn leiderschapspositie binnen de wereldwijde mediasector, met sterke resultaten voor de sociale, economische en milieucriteria. Telenet is het enige Belgische bedrijf opgenomen als sectorleider in de DJSI.

Telenet is best in class voor zijn sociale resultaten (85 punten) en behaalde sterke scores voor wat betreft de milieuresultaten (82 punten), en de governance en economische resultaten (75 punten).

Criteria waarin Telenet zich onderscheidt in zijn sectorcategorie zijn:

 • Brand Management
 • Environmental Reporting
 • Human Capital Development
 • Labor Practice Indicators
 • Privacy Protection
 • Responsibility of Content
 • Supply Chain Management
 • Talent Attraction & Retention

 Daarbovenop behaalde Telenet topscores voor zijn resultaten op:

 • Code of Business Conduct
 • Customer Relationship Management ​
 • Human Rights
 • Information Security & Cyber Security
 • Risk & Crisis Management


​Meer gedetailleerde informatie kunt u vinden in het officiële Industry Leader Report zoals gepubliceerd door S&P Global.


​In oktober 2020 herbevestigde Telenet ook zijn Gold EcoVadis notering.

 

Telenet’s engagement naar duurzaamheid: Staying Ahead

Bij Telenet vormt duurzaamheid een integraal deel van de lange-termijn businessstrategie en visie. Wij streven naar duurzame groei, met een goed evenwicht tussen operationele uitmuntendheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, waarbij wij rekening houden met de sociale, economische en ecologische aspecten van onze bedrijfsvoering. Het Telenet Duurzaamheidsverslag 2019 biedt een gedetailleerd overzicht van de vooruitgang die wij het voorbije jaar gemaakt hebben op het vlak van onze belangrijkste focusdomeinen en initiatieven.

John Porter, CEO Telenet: “We zijn trots dat onze inzet in verantwoord en duurzaam ondernemen beloond wordt door onze opname in de Dow Jones Sustainability World & Europe Indices. Het is een bekroning van onze investeringen als bedrijf om een verantwoordelijke telecom & mediaspeler te zijn in de digitale maatschappij. Wij herbekijken momenteel onze duurzaamheidsstrategie. Niet om drastisch van koers te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat we onze leiderspositie ook in de toekomst behouden.” ​

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen