Telenet voor de zevende maal leider in duurzaamheid binnen de Dow Jones Sustainability Index, categorie wereldwijde mediasector

Telenet voor de zevende maal leider in duurzaamheid binnen de Dow Jones Sustainability Index, categorie wereldwijde mediasector

Zaterdag 14 september 2019 — Deze nacht werd Telenet voor de zevende maal bekroond tot leider in duurzaamheid binnen de Dow Jones Sustainability Index, categorie wereldwijde mediasector, als erkenning voor zijn sterke economische, milieu-gerelateerde en sociale prestaties.

Telenet blijft ook voor het negende opeenvolgende jaar lid van de Dow Jones Sustainability Europe en World Indices. De Dow Jones Sustainability Index (DJSI) erkent bedrijven die het best bestendigd zijn om opduikende kansen en risico’s als gevolg van wereldwijde trends in duurzaamheid te herkennen en hierop te reageren.

 • Als marktleider in zijn industrie bekroond voor economische, milieu-gerelateerde en sociale prestaties
 • Sinds 2011 in Dow Jones Sustainability Europe en World Indices

De resultaten van de Dow Jones Sustainability Indices Review 2019 werden vannacht bekend gemaakt door S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM. De DJSI erkent bedrijven uit alle industrieën die uitmunten in duurzaamheid ten opzichte van andere industriespelers binnen een bepaalde sector. De organisatie beoordeelt de waardecreatie door bedrijven op lange termijn op basis van een gedetailleerde vragenlijst die focust op de economische, sociale en milieu-gerelateerde businesspraktijken die een materiële impact hebben op de financiële resultaten. Zo worden onder meer het corporate governance-beleid, de milieuprestaties, de supply chain standaarden en het werknemersbeleid grondig doorgelicht.

Met een bedrijfsscore van 80 punten, herbevestigde Telenet zijn leiderschapspositie binnen de wereldwijde mediasector, met sterke resultaten voor de economische, sociale en milieucriteria. Telenet is het enige Belgische bedrijf opgenomen als sectorleider in de DJSI.

Telenet is best in class voor zijn sociale resultaten (85 punten) en behaalde sterke scores voor wat betreft de milieuresultaten (79 punten) en de economische resultaten (75 punten).

Criteria waarin Telenet zich onderscheidt in zijn sectorcategorie zijn:

 • Risk & Crisis Management
 • Codes of Business Conduct
 • Policy Influence
 • Supply Chain Management
 • Brand Management
 • Privacy Protection
 • Labor Practice Indicators
 • Human Rights
 • Human Capital Development
 • Talent Attraction & Retention
 • Responsibility of Content

 Daarbovenop behaalde Telenet topscores voor zijn resultaten op:

 • Materiality
 • Customer Relationship Management
 • Information Security/Cybersecurity & System Availability
 • Operational Eco-Efficiency

Meer gedetailleerde informatie kunt u vinden in het officiële Industry Leaders Report zoals gepubliceerd door RobecoSAM.

Telenet’s engagement naar duurzaamheid: Staying Ahead

Bij Telenet vormt duurzaamheid een integraal deel van de lange-termijn businessstrategie en visie. Wij streven naar duurzame groei, met een goed evenwicht tussen operationele uitmuntendheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, waarbij wij rekening houden met de sociale, economische en ecologische aspecten van onze bedrijfsvoering. Samen met onze medewerkers en onze stakeholders willen wij een positieve bijdrage leveren aan de Belgische economie en een maatschappij bouwen waarin mensen met plezier samen werken en leven, en waarin ze de digitale mogelijkheden ten volle en met plezier omarmen. Voor een betere levenskwaliteit. Het Telenet Duurzaamheidsverslag 2018 biedt een gedetailleerd overzicht van de vooruitgang die wij het voorbije jaar gemaakt hebben op het vlak van onze belangrijkste focusdomeinen en initiatieven.

 John Porter, CEO Telenet: “We zijn trots dat onze inzet in verantwoord en duurzaam ondernemen beloond wordt door onze opname in de Dow Jones Sustainability World & Europe Indices. Het is een bekroning van onze investeringen als bedrijf om een digitale samenleving te bouwen die ons vooruit stuwt en bedrijven en mensen helpt om steeds voorop te blijven.”

Telenet Duurzaamheidsverslag 2018

Story image

 

 

 

 

Nieuws Financieel
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,28% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen