Telenet zet al zijn medewerkers aan het leren om talentschaarste op te vangen

Telenet zet al zijn medewerkers aan het leren om talentschaarste op te vangen

“Learning weeks” doen meer dan 3500 medewerkers stilstaan bij groeimogelijkheden

Mechelen, 9 November 2022 -  De “war for talent”, vacatures die maar niet ingevuld geraken, bestaande jobs die inhoudelijk zo sterk veranderen dat ze andere vaardigheden vragen, of het ontstaan van volledig nieuwe functies: het zijn de structurele problemen waar de HR-manager vandaag van wakker ligt. Heroriëntering en continue bijscholing zijn meer dan ooit aan de orde. Daar gelooft ook Telenet rotsvast in. Met de “learning weeks” wil het bedrijf dit najaar zijn medewerkers wakker schudden en wijzen op alle groeimogelijkheden en leerpaden die het actief aanbiedt. Telenet werpt trainingen, online leermomenten, keynotes en zelfs een interne beurs om alle departementen en hun openstaande vacatures voor te stellen, in de strijd. Allemaal te volgen tijdens de werkuren, voor meer dan 3500 medewerkers. 

Telenet wil zijn medewerkers stimuleren om hun kennis en vaardigheden te versterken via vorming, bijscholing of omscholing. Onder andere door de toenemende digitalisering, ontstaat er vaker een kloof tussen de skills die iemand heeft meegekregen in zijn opleiding en die vandaag nodig zijn voor de job. Een dynamische loopbaan waarin je je regelmatig bijschoolt, is dan ook een must, zeker gezien de huidige actieve populatie langer aan het werk zal moeten blijven. Werkgevers moeten erover waken dat hun medewerkers vandaag klaar zijn voor hun rol van morgen op de arbeidsmarkt.

Medewerkers sensibiliseren van de gedeelde verantwoordelijkheid

Om al zijn medewerkers hiervan te sensibiliseren, lanceert Telenet de Learning Weeks. Een breed opgezet concept om zo veel mogelijk medewerkers op een laagdrempelige manier aan het nadenken te krijgen over hun loopbaan. Telenet voorziet dit najaar vijf weken lang tal van workshops, cursussen, keynotes en zelfs een beurs waarbij elk departement zijn openstaande vacatures, samen goed voor maar liefst 200 jobs, toelicht aan de collega’s. In het voorjaar van 2023 volgt een tweede sessie, waarna alle meer dan 3500 werknemers het traject hebben doorlopen.

Kirsten Florentie, verantwoordelijke voor HR bij Telenet:

45% van onze vacatures wordt al intern ingevuld en dit willen we nog sterker verankeren. Gezien de talentschaarste, moeten we meer dan ooit putten uit onze eigen workforce om vacatures ingevuld te krijgen. Met deze ‘groeiweken’ stimuleert Telenet zijn medewerkers om na te denken over hun loopbaan en een dynamisch groeipad. We wijzen erop dat ze tijd mogen, of zelfs moeten, vrijmaken om te leren en hun groei in eigen handen te nemen. De arbeidsdeal stelt dat elke voltijdse werknemer vanaf 2023 beschikt over minstens vier opleidingsdagen per jaar: mensen hebben recht op opleiding en dat wil Telenet volop ondersteunen. Mensen kunnen niet toekijken naar hun loopbaan. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid en we verwachten dat ze dan ook de aangereikte middelen gebruiken. Studies wijzen bovendien uit dat medewerkers dergelijke mogelijkheden ook verwachten van een bedrijf. Als iemand uitgekeken geraakt op zijn of haar huidige functie, willen we alle kansen bieden om zich binnen het bedrijf toch verder te ontwikkelen. Groeien is al lang veel meer dan enkel een leidinggevende rol opnemen. Ook jezelf verbreden, specialiseren of helemaal omscholen naar een totaal andere functie zijn mogelijk en worden actief aangemoedigd.”

Overige programma’s

Naast de Learning Weeks heeft Telenet nog andere tools en specifieke programma’s. Alle werknemers kunnen in het online platform ‘Expeditie T’ een overzicht invullen van hun vaardigheden en ambities. Het biedt handvatten voor evaluatiegesprekken maar bijvoorbeeld ook mogelijkheden om een coach te vinden voor een bepaalde skill die iemand verder wil ontwikkelen. Het intern stageprogramma ‘The Switch’ geeft medewerkers dan weer de kans om gedurende een periode van 4 maanden - met de nodige coaching en on-the-job training - te proeven van een volledig andere functie binnen Telenet. Als deze ‘switch’ een positieve ervaring is, kan de medewerker de nieuwe functie definitief opnemen. Het Switch-programma wordt momenteel uitgetest met functies voor cyber security, data en digital.

Charlotte Marron Communications Manager

 

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen