Telenet zet vol in op een veilig internet voor alle kinderen

Telenet zet vol in op een veilig internet voor alle kinderen

Mechelen 19 februari 2024 – Telenet engageert zich voor een veilig internet voor kinderen. Daarom zal het, naast de reeds bestaande diensten, een volledig gratis tool ontwikkelen om jonge kinderen te beschermen tegen ongepaste online-inhoud. Telenet bevestigt met dit engagement zijn volledige steun aan de goedgekeurde Parlementaire resolutie op initiatief van Kamerlid Michael Freilich over deze problematiek.

Context

Het internet speelt een cruciale rol in ons dagelijks leven en biedt talloze mogelijkheden op het gebied van onderwijs, communicatie en entertainment. Telenet erkent echter dat de onbeperkte toegang tot het internet bepaalde risico’s kan inhouden voor kinderen. Recent is een parlementaire resolutie goedgekeurd die was ingediend door Kamerlid Michael Freilich en die de regering oproept om maatregelen te nemen voor het beschermen van jonge kinderen tegen ongepaste online-inhoud. Veilige internettoegang is altijd een prioriteit geweest voor Telenet en wordt nu ondersteund door oa. het “Safesurf” en Safespot+” aanbod. Telenet zal nu nog een stap verder gaan met de ontwikkeling van een totaaloplossing om kinderen te beschermen tegen ongepaste online inhoud.

Een veilig internet reeds inherent aan Telenets aanbod vandaag

Vandaag biedt Telenet reeds verschillende diensten aan om een veilige webomgeving voor alle klanten te voorzien. “Safesurf” is een oplossing die in de achtergrond werkt en ervoor zorgt dat gekende phishing websites geblokkeerd worden in het thuisnetwerk van de klant.

Daarnaast biedt Telenet ook “Safespot+” aan, een totaaloplossing die focust op het beschermen van het netwerk thuis, de toestellen en de digitale gezondheid (“parental control”) van de klanten. Dankzij de “parental control” dienst kan de klant aanduiden welke toestellen voor welke persoon zijn, vervolgens welbepaalde content filteren en kiezen wanneer kinderen online kunnen. Safespot+ is standaard inbegrepen in Telenets “ONEup”-bundel, voor andere klanten wordt de dienst aangeboden voor 8 euro per maand. Onze “Safesurf” en “Safespot+” producten blokkeren ongeveer 2 miljoen bedreigingen per dag.

Eind vorig jaar hebben Telenet en BASE een nieuw platform in gebruik genomen om hun klanten te beschermen tegen 'smishing', een vorm van phishing via sms-berichten. Het nieuwe platform is een zelflerende tool die veel patronen herkent, zoals nummers die heel veel berichten versturen, of verdachte links die rondgaan. Sindsdien zijn er reeds meer dan 10 miljoen phishingberichten gedetecteerd en geblokkeerd geweest. Een gelijkaardig systeem voor frauduleuze telefoon oproepen bestaat ook reeds, waarbij we maandelijks 125.000 frauduleuze inkomende en uitgaande oproepen onderscheppen op ons netwerk.

Gratis tool voor ouderlijk toezicht

Telenet wil de kinderen van zijn klanten beschermen tegen schadelijke inhoud op het internet via het aanbieden van een systeem van ouderlijk toezicht voor vast en mobiel internet. Daarom wil het aan zijn klanten een gratis pakket aanbieden waarop klanten vrijwillig kunnen intekenen (opt-in systeem). De ontwikkeling van dit pakket werd gestart en eenmaal beschikbaar zal Telenet hierover een informatiecampagne lanceren om zijn klanten duidelijk en transparant over het bestaan van dit gratis pakket in te lichten. Het systeem zal effectieve ouderlijke controlefuncties bieden om ongewenste inhoud te filteren en te blokkeren.

Dieter Nieuwdorp, Chief Commercial Officer, Residential & SOHO:

“Door de toenemende digitalisering van onze maatschappij neemt ook het belang van cyberveiligheid enorm toe en zeker de bescherming van onze kinderen tegen ongepaste inhoud. Telenet heeft daarin een cruciale rol en biedt vandaag al oplossingen aan. We aarzelen echter niet om het voortouw te nemen door nog een stap verder te gaan met de ontwikkeling van dit gratis pakket. Op die manier nemen we onze verantwoordelijkheid op en willen we streven naar een veiliger webomgeving voor onze jeugd.”
Bart Boone
Bart Boone Woordvoerder, Telenet

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen