Telenets aandeelhouders keuren de voorstellen van de raad van bestuur goed

Telenets aandeelhouders keuren de voorstellen van de raad van bestuur goed

De bijgevoegde informatie betreft gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

 

Mechelen, 26 april 2023 – Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Vennootschap”) (Euronext Brussel: TNET) maakt bekend dat zijn aandeelhouders eerder vandaag de voorstellen van de raad van bestuur, zoals gepubliceerd in de oproeping van 24 maart 2023, hebben goedgekeurd. Dit omvat onder meer (i) de verlenging van bepaalde bestuursmandaten voor een nieuwe termijn van vier jaar en (ii) de betaling van een brutodividend van € 1,0 per aandeel.

 

Verlenging van bestuursmandaten

Telenets Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft de voorgestelde herbenoeming van drie bestuurders goedgekeurd: de heer Jo Van Biesbroeck1, de heer Manuel Kohnstamm en de heer Enrique Rodriguez, die elk voor een bijkomende periode van vier jaar herbenoemd werden. Voor meer informatie over Telenets raad van bestuur verwijzen we naar onze corporate website.

 

Goedkeuring van een brutodividend van € 1,0 per aandeel

Daarnaast heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders het voorgestelde brutodividend van € 1,0 per aandeel (netto € 0,7 per aandeel), voor een totaalbedrag van € 108,6 miljoen2, goedgekeurd. Zoals aangegeven in het persbericht van 16 februari 2023 zal het dividend worden uitbetaald op 5 mei 2023, terwijl de Telenet-aandelen vanaf de opening van de Brusselse beurs op 3 mei 2023 ex-dividend zullen worden verhandeld. De registratiedatum werd bevestigd op 4 mei 2023.

De effectieve uitbetaling van het dividend aan zowel de geregistreerde aandeelhouders als de aandeelhouders van gedematerialiseerde aandelen volgt op 5 mei 2023. Op de betaling van het dividend is 30% roerende voorheffing verschuldigd conform de Belgische wetgeving. Het bedrag van het ontvangen netto dividend per aandeel van € 0,7 kan echter variëren in het geval van buitenlandse aandeelhouders, afhankelijk van het bestaan van dubbelbelastingverdragen tussen België en een aantal andere landen. Om van de verlaagde roerende voorheffing te genieten, moeten aandeelhouders uiterlijk 10 kalenderdagen na de effectieve betaaldatum een fiscaal attest overmaken aan ING België, dat namens de Vennootschap als betaalagent optreedt.

We verwijzen naar het vrijwillig en voorwaardelijk overnamebod in contanten van Liberty Global op de resterende Telenet-aandelen die niet in handen zijn van Liberty Global of Telenet (zie ook de persberichten van Telenet en Liberty Global van 21 maart 2023 en het persbericht van de FSMA van 13 april 2023). Het brutodividend van € 1,0 per aandeel zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal van de biedprijs worden afgetrokken, aangezien de datum van uitbetaling van het dividend vóór de datum van betaling van het bod valt, hetgeen resulteert in een bedrag van € 21,0 per aandeel.


1 De heer Jo Van Biesbroeck als vaste vertegenwoordiger van JoVB BV

[2] Op basis van 108.609.474 dividendgerechtigde aandelen op 26 april 2023

 

Persbericht 26.04.2023 Press Release AGM - NL.pdf - 543 KB

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen