Televisie voor baby tot tiener: Telenet verbreedt kidsaanbod

Kinderen zijn net als volwassenen tuk op hun televisiemomenten. Sinds de start van digitale televisie zet Telenet dan ook in op een specifiek aanbod voor kinderen. Vanaf januari wordt het aanbod vernieuwd met tal van nieuwe afleveringen en nieuwe populaire animaties. Van Baby TV voor de allerkleinsten over Disney-avonturen tot populaire internationale tienerseries van Awesomeness TV, een gigantisch succes in de VS en op YouTube: voor elke leeftijd is er wat wils.

Jeroen Bronselaer, director Marketing: “De mediasector verandert en content geraakt steeds meer versnipperd, met ongemak voor de kijker als gevolg. We streven er dan ook naar om ons aanbod, en zeker dat voor kinderen, zo breed mogelijk samen te stellen. In die context vinden we het dan ook erg jammer dat Studio 100 heeft besloten om zowel het kanaal Studio 100 TV als alle nieuwe  'on demand content' op exclusieve basis aan een andere speler toe te kennen. Wij hebben deze gelegenheid aangegrepen om bij nationale en internationale aanbieders van kinderprogramma’s de meest gesmaakte reeksen en animaties te verzamelen en zo ons aanbod te verbreden. Vanaf januari zal het kinderaanbod dan ook gevuld worden met heel wat nieuwe afleveringen en programma’s uit de stal van Nickelodeon, Disney, Awesomeness TV en andere: populaire content voor alle leeftijden in het gezin.

De allerkleinsten kunnen zich vanaf januari nestelen voor Baby TV, de zender gespecialiseerd in edutainment series voor -4 jarigen. Dit kanaal komt in het basisaanbod en zal het Studio 100 TV kanaal vervangen. Voor deze leeftijd komen er ook nieuwe afleveringen van Gazoon, eenvoudige verhalen over dieren die allerlei gekke dingen beleven.

Bij de iets oudere kinderen blijft Disney een topper. Disney films worden nog steeds het meest opgevraagd in de catalogus en deze zijn ook zeker het komende jaar beschikbaar. Wekelijks worden er nieuwe films toegevoegd. Daarnaast kunnen ze afstemmen op populaire animaties en nieuwe afleveringen uit de stal van Nickelodeon en Nick Jr. Onder andere Dora, Spongebob, Paw Patrol, Shimmer & Shine, Blaze en de Monsterwielen, The Thundermans en Every Witch Way zijn van de partij! Ook de gekende figuurtjes Nijntje, Masha en de beer, Brandweerman Sam, Bob de Bouwer en Shaun het schaap duiken in nieuwe avonturen. Ketnet tot slot kan niet ontbreken: daar zijn onder meer vaste waarden TikTak en Kaatje present en zal ook De 5er, de Film binnenkort beschikbaar zijn in Play en Play More.

Studio 100 zal uiteraard niet helemaal verdwijnen: hun figuren blijven te zien op de zenders Ketnet en VTM Kzoom. Via de optie Terugkijk TV kunnen de afleveringen tot zeven dagen terug herbekeken worden. Een twintigtal titels, waaronder Kosmoo, Flin & Flo, Lolly Lolbroek, Prinsessia, Plop en de Peppers en Bumba in het circus blijven ook nog beschikbaar in Play en Play More.

Voor tieners brengt Telenet vanaf december twee nieuwe reeksen die in de VS al immens populair zijn. Guidance en Freakish spelen in op de internationale tv-trend waar puberteit niet alleen rooskleurig wordt voorgesteld maar ook ingaat op zwaardere thema’s. Content leverancier Awesomeness TV slaagt er als geen ander in om de leefwereld van tieners te benaderen in hun programma’s, onder andere door het betrekken van populaire social media sterren.  Tienerreeksen worden almaar populairder en Telenet zal hier ook in de toekomst nog meer op inzetten. In 2018 zullen er elk kwartaal andere series toegevoegd worden.

Entertainment
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel