The Park opent nieuwe VR-venue en innovation center te Kortrijk in samenwerking met Howest

The Park opent nieuwe VR-venue en innovation center te Kortrijk in samenwerking met Howest

Nieuwe park verweeft vermaarde Bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment met interne R&D

De stad Kortrijk mag op 1 november de lintjes doorknippen van een gloednieuwe venue van The Park: de pionier van free roam virtual reality in België opent er haar vierde speelterrein. De keuze voor Kortrijk is niet toevallig, want de stad is eveneens de thuisbasis voor de internationaal gerenommeerde bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment (DAE) van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen. The Park vindt in Howest zo de ideale partner om met Belgisch talent te blijven pionieren op wereldniveau binnen het domein van virtual reality.

Story image

The Park opende de eerste venue in de zomer van 2018 in Antwerpen en mocht haar eerste levensjaar afsluiten met mooie resultaten die boven de verwachtingen lagen: meer dan 50.000 bezoekers, een gevarieerd publiek, de opening van twee nieuwe parken in Gent en Hasselt en een gemiddelde klantenscore van 9,1 op 10. Intussen is de jonge start-up al een vaste waarde binnen de wereld van virtual reality. Het kon met een game rond De Dag, de bejubelde serie gemaakt door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, als eerste een VR-ervaring aanbieden gebaseerd op een lineaire serie en was ook wereldwijd de eerste die groepen van acht personen tussen verschillende landen live met elkaar kon laten spelen. Die positie als innovatieve speler wil The Park nu verstevigen: “Om relevant te blijven in deze exponentiële tijden moeten we voortdurend innovatie stimuleren onder andere door strategische partnerships.”, zegt Philippe De Schutter, CEO van The Park. “Meebouwen aan het innovation ecosystem van Kortrijk samen met Howest’s opleiding DAE, intussen al twee maal uitgeroepen tot global #1 Digital Arts & Entertainment school, is dan ook een logische keuze.” Het nieuwe park is dus niet enkel een entertainment venue, maar ook een innovation center.

Jelle De Beule, Lynn Van Rooyen, Julie Mahieu en Jonas Geirnaert spelen het VR-game van De Dag / © Gertjan Van Haver
Jelle De Beule, Lynn Van Rooyen, Julie Mahieu en Jonas Geirnaert spelen het VR-game van De Dag / © Gertjan Van Haver

Kruisbestuiving tussen Howest en The Park

De samenwerking met The Park creëert ook voor Howest heel wat nieuwe perspectieven. Om te beginnen krijgen studenten een leslokaal binnen in de VR-venue zodat ze in de meest inspirerende en stimulerende omgeving hun expertise kunnen uitbouwen. Bovendien kan The Park via haar bezoekers essentiële tools en data aanleveren aan de studenten die zodoende accurater kunnen sleutelen aan innovatieve ontwikkelingen. Recent werkten The Park en de opleiding DAE al eens samen en dat leverde reeds een speelbare unieke productie op die nog in volle ontwikkeling is. Met deze investering wil The Park zulke samenwerking organisch doen groeien. Daarbij wil men bovendien ook verder gaan dan de conventionele kijk op XR (de verzamelingsterm waaronder nieuwe technologieën vallen die een virtuele wereld integreren in de reële wereld, zoals augmented reality (AR), Mixed Reality (MR)  en Virtual Reality (VR)). Lode De Geyter, CEO van Howest: "De directe aanwezigheid van The Park en de toegang tot zowel de technologie als de knowhow en de data van The Park levert een enorme meerwaarde op voor het uittesten van nieuwe gameconcepten die gericht zijn op andere doelgroepen dan de gebruikelijke shootergamers". Zo kan de nieuwe venue bijvoorbeeld ingezet worden om zogenaamde “exergames”, waarbij spelers fysieke inspanningen moeten leveren om het game te kunnen spelen, te bedenken, ontwikkelen en testen in The Park.

Story image

Kortrijk als innovatieve hotspot

De stad Kortrijk profileert zich meer en meer als de Belgische hotspot bij uitstek waar innovatieve hubs meer dan welkom zijn om hun activiteiten uit te bouwen en te ontwikkelen. De stad verwelkomt the park dan ook met open armen. “Met Hangar K, een inspirerende hub die starters, groeiers en gevestigde maakbedrijven samenbrengt, werd in 2017 reeds de eerste bouwsteen gelegd van een lokaal ecosysteem voor de maakindustrie in Kortrijk.”, zegt Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld). “The Park bouwt hierop verder door innovatie actief te stimuleren.”

The Park opent de deuren op vrijdag 1 november maar geïnteresseerden kunnen nu al ​ een plaats reserveren via de website om een bezoekje aan de gloednieuwe venue in te plannen.

Praktische informatie
Locatie: Meersstraat 12 – 8500 Kortrijk.
​Openingsuren: Ma-zo: 10u - 22u
​Voor groepen vanaf 15 personen zijn de openingsuren flexibel.

Meer info op https://theparkplayground.com/

 

 

Eline Van Hooydonck
Eline Van Hooydonck Communication Advisor, oona agency

 

Entertainment
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen