The Park opent dertiende VR-speelhal in SnowWorld Landgraaf

The Park opent dertiende VR-speelhal in SnowWorld Landgraaf

Overdekte skipistes zijn decor van nieuwe virtual reality-ervaring

Het gaat snel voor de virtual reality-hallen The Park van Telenet. Eind september opent het in Landgraaf zijn vijfde vestiging op Nederlandse bodem én 13de internationaal in minder dan een jaar tijd. Telenet heeft hiervoor een samenwerking gesloten met SnowWorld, de overdekte skipistes waar Marc Coucke 4 jaar geleden grootaandeelhouder van werd.  The Park wil met deze nieuwe site nog meer mensen entertainen en onderdompelen in de wereld van VR. “Virtual reality is hot in Nederland. Deze extra vestiging is een logische stap om het concept verder te internationaliseren,” aldus Philippe De Schutter, CEO van The Park. 

Na eerdere successen in Breda, Eindhoven en Utrecht, staan de scharen alweer scherp om de lintjes van een nieuwe VR-arena van The Park door te knippen. Landgraaf wordt de vijfde VR-ervaring bij onze noorderburen en dat in minder dan een jaar tijd. De plannen om met The Park Europa te veroveren, worden zo nog concreter.

Philippe De Schutter, CEO van The Park: “The Park is een uniek concept en een voorbeeld van wat we ‘phygital entertainment’ noemen. Het concept kent al drie jaar enorme successen in eigen land met zeven locaties, waarvan vier in samenwerking met Kinepolis. Nu blijkt dat onze beproefde recepten ook aanslaan bij onze noorderburen. Hoe meer mensen kennismaken met de wondere wereld van VR-gaming, hoe beter. Deze vijfde vestiging in Nederland bevestigt onze torenhoge ambities. We willen dé VR-onderneming van Europa en erbuiten worden.”

Om koploper te blijven op het gebied van virtual reality-entertainment blijft The Park zich continu vernieuwen. Zo brachten ze recent K3 tot leven in de VR-ervaring waar Klaasje, Hanne en Marthe in 3D als een hologram te zien zijn in Egypte, naar aanleiding van de nieuwe K3-film 'Dans van de Farao'. Dit was de eerste keer dat een Vlaams-Nederlandse film tot leven komt als VR-spel. The Park telt nu in totaal dertien locaties in België, Nederland en Zwitserland.

Story image

The Park in SnowWorld

Dit keer is het decor voor de VR-wereld geen bioscoop of hip pand in een stadscentrum, maar een indoor skipiste. Telenet sluit een samenwerking met SnowWorld, een wintersportspecialist waar Belgisch ondernemer Marc Coucke aandeelhouder van is. SnowWorld Landgraaf is Europa's grootste overdekte wintersportresort dat naast haar skihal ook een outdoor park biedt en daarmee bezoekers uit Nederland, België en Duitsland trekt.

Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld: “We zijn blij dat we deze overeenkomst hebben kunnen sluiten met The Park. Met de komst van deze virtual reality-speelhal bieden we naast wintersport nog een extra ervaring aan onze bezoekers. Ook voor mensen die in ons hotel verblijven, is zo’n virtual reality-ervaring een fijne ontspanning naast de wintersport. Als het concept aanslaat bij onze bezoekers, bekijken we ook om het uit te breiden naar onze andere locaties. Dit concept past perfect binnen onze strategie om de customer experience verder uit te bouwen."

VR-park van 500 m²

Het park in SnowWorld wordt een ’full-experience’-park van liefst 500 m² groot. De ervaringen ‘De Mol’, ‘The Hallow’, ‘NanoClash XL’ en ‘K3 in VR’ zullen beschikbaar zijn voor de bezoekers. Op de twee ‘free roam’-velden zullen spelers vrij kunnen bewegen want hun VR-bril hangt niet vast aan kabels. Gewapend met een VR-bril en een rugzak met sensoren wandelen spelers het decor van hun ervaring binnen. Ook zullen er verschillende arrangementen worden opgezet zodat je skiën of snowboarden en VR kan combineren voor groepen, bedrijven en kinderfeestjes. 

Story image

 

Over The Park

The Park is een ‘corporate venture’ van Telenet en 9.5 Magnitude Ventures met de missie om de toekomst van entertainment naar het grote publiek te brengen. The Park werd gelanceerd in 2018 in Antwerpen en is op 3 jaar tijd gegroeid naar 13 locaties in België, Nederland en Zwitserland. Sindsdien kreeg The Park al meer dan 150.000 bezoekers over de vloer. The Park biedt immersive virtual reality ervaringen en een voorbeeld van wat we ‘phygital entertainment’ noemen. Het biedt mensen een team-ervaring die op de grens tussen het fysieke en digitale leven zit. The Park investeert voortdurend in nieuwe ervaringen, die ze samen ontwikkelen met het Gentse bedrijf Triangle Factory. Ondertussen zijn er 5 verschillende free-roam VR-ervaringen. Ze zijn toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen. Je kan bij The Park oa gaan mollenjagen in De Mol (gebaseerd op bekende TV format), gijzelaars bevrijden als een echt SWAT team in The Heist (TV serie op EEN), een bom ontmantelen in NanoClash of griezelen en zombies achternazitten in The Hallow.

https://theparkplayground.com/nl/

Over SnowWorld

SnowWorld biedt een unieke wintersportervaring op echte sneeuw en ontvangt jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers met haar locaties in Amnéville (Fr), Amsterdam, Neuss (D, 66%), Landgraaf, Roosendaal, Breda/Rucphen, Terneuzen en Zoetermeer. SnowWorld beschikt over pistes in diverse moeilijkheidsgraden, funparks, icekarting en - met 750 leraren - één van de grootste skischolen van Europa. Dankzij diverse restaurantformules en (zakelijke) evenementen brengt SnowWorld een complete wintersportervaring aan alle doelgroepen. Onder het label Adventure Valley beschikt het bedrijf in Landgraaf over het grootste klimpark van Europa en een uniek belevingspad. Indoor Skydive Roosendaal is het eerste indoor skydive centrum in de Benelux.

https://www.snowworld.com/nl

Lisa Kaspers PR Consultant, Bepublic

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen