The Park Playground gaat voor het eerst naar het Mobile World Congress in Barcelona

The Park Playground gaat voor het eerst naar het Mobile World Congress in Barcelona

The Park Playground, aanbieder van virtual reality ervaringen, staat van 27 februari tot 2 maart 2023 op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, ’s werelds belangrijkste event voor mobiele technologie. The Park is aanwezig op de stand van HTC, het toonaangevende virtual reality platform dat levensechte VR-ervaringen creëert. 

Bezoekers van het MWC kunnen zich op de HTC stand onderdompelen in Mission Planet X, een sci-fi VR-ervaring voor verschillende spelers. The Park installeert daarvoor een free-roam speelveld van 6x6 meter met de HTC VIVE draadloze Focus Pro 3 headsets. Spelers beleven hier een full mobile VR-ervaring zonder dat ze nog hardware op de rug moeten dragen.

The Park en HTC zijn geen onbekenden voor elkaar. Sinds 2018 werken de ontwikkelings- en onderzoeksteams nauw samen. Het partnership is al erg gunstig geweest voor de verdere ontwikkeling van VR-producten. 

"We zijn erg verheugd om samen met HTC op het Mobile World Congress in Barcelona te staan. We zijn een wat atypische deelnemer maar wel vereerd dat we deze samenwerking op zo’n groot en belangrijk internationaal congres in de verf kunnen zetten. Dit partnerschap heeft immers de evolutie naar meer inclusieve en boeiende VR-ervaringen versneld, wat cruciaal is voor de toekomst van onze sector. Onze  12 huidige VR- locaties  gebruiken allemaal de technologie van HTC. En er staan nog nieuwe openingen gepland over de hele wereld. Wat maakt dat we uitkijken naar  onze verdere samenwerking met HTC om de toekomst van location based VR-entertainment verder – en vooral internationaal - uit te bouwen." Gilles-Adrien Cenni, CTO bij The Park Playground.

Recent kondigde The Park Playground een verdere expansie naar Australië aan. Het gaat een samenwerking aan met Arena 21 voor de uitbouw van een vestiging in Brisbane. De opening is gepland eind maart 2023. Eind vorig jaar opende The Park ook al een vestiging in Leeds, in het Verenigd Koninkrijk. 

 

Over The Park Playground

The Park Playground werd in 2018 opgericht en is een ‘corporate venture’ van Telenet (een Belgische entertainment- en telecomprovider, en onderdeel van Liberty Global) en 9.5 Magnitude Ventures. Hun missie: het grote publiek laten proeven van het entertainment van de toekomst. The Park Playground verzorgt meeslepende virtual reality-ervaringen en is een voorbeeld van het zogenaamde 'fygitaal entertainment'. Het biedt mensen een teamervaring aan die balanceert op de grens tussen het fysieke en digitale leven. 

The Park Playground is de laatste jaren sterk gegroeid en heeft 12 eigen en franchise vestigingen wereldwijd, met nog eens twee Britse vestigingen en een vestiging in Australië die dit jaar nog worden geopend.

www.theparkplayground.com     

 

Perscontact

Esther Zaman, Head of Marketing

The Park Playground©

M +32 (0)475 52 87 40, esther@theparkplayground.com

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen