The Park Playground opent in het Britse Leeds eerste vestiging buiten Europese Unie

The Park Playground opent in het Britse Leeds eerste vestiging buiten Europese Unie

Internationale expansie is nodig om als VR-pionier verder door te groeien

Donderdag 15 december 2022. The Park Playground, de divisie van telecomoperator Telenet gespecialiseerd in VR-belevingen, heeft vandaag in het Britse Leeds zijn eerste vestiging buiten de Europese Unie geopend. Het was in aanwezigheid van CEO Peter Vindevogel dat de Britten konden kennismaken met de VR-belevingen van The Park. “Dit is voor ons een grote stap”, zegt Peter Vindevogel van The Park Playground. “Dit is de beste plek om de Britse markt te veroveren. We zijn enorm verheugd dat de Britten vandaag kunnen proeven van onze technologie die VR naar een next level brengt. De tijd is rijp om onze vleugels internationaal verder open te slaan”. Er lopen ook al onderhandelingen om in het Midden-Oosten en in de VS nieuwe vestigingen te openen.

Liefhebbers van VR-games in het Verenigd Koninkrijk kunnen voortaan terecht in de nieuwe vestiging van The Park in Leeds. Daar kunnen ze kennismaken met verschillende VR-ervaringen: The Snitch (de Engelse versie van De Mol met een gedubde Gilles De Coster), het zombiespel The Hallow en Mission Planet X. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste, volledig mobiele VR-technologie. Spelers dragen geen rugzak meer met apparatuur, maar enkel nog een VR-bril en één of twee controllers in de hand. Bewegen wordt daardoor een stuk gemakkelijker, met als gevolg dat de ervaring een stuk intenser wordt. De vestiging in Leeds wordt uitgebaat door een franchisenemer.

“We zijn verheugd dat onze eerste locatie in het Verenigd Koninkrijk zich in Leeds bevindt. Het voelt als de juiste plaats om The Park in het Verenigd Koninkrijk te lanceren. Leeds staat bekend als één van de hipste steden van dit land. Een bloeiende stad met gedurfde winkelconcepten, eigenzinnige restaurants en nieuwe attracties. We zijn ervan overtuigd dat de Britten ons technologisch concept gaan appreciëren”, zegt Peter Vindevogel, CEO van The Park Playground.

The Park Playground werd opgericht in 2018 en richtte zich in eerste instantie op België en Nederland. Maar het bedrijf ziet een veel groter potentieel met de technologie die het ontwikkelt. Zeker nu de eerste toepassingen van de metaverse concreter worden, kunnen VR-games daarin een belangrijke rol spelen. Tijd dus om ook internationaal de vleugels uit te slaan.

“Wij combineren top-entertainment met een sterke VR-ervaring die we zelf bij The Park hebben ontwikkeld. We zijn pioniers in de VR-gaming industrie en staan nog maar aan het begin van een reeks fantastische ontwikkelingen in deze sector. Nu we een nieuw tijdperk van de metaverse binnen gaan, vermengen onze reële en virtuele realiteiten zich steeds meer. Internationale expansie is daarbij nodig om onze sterke positie in deze sector te handhaven”, aldus Peter Vindevogel.

Volgend jaar komt er ook nog een vestiging in Birmingham en in Manchester of Liverpool. Daarnaast wil The Park het concept verder uitbreiden naar de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Daarover lopen intussen al de nodige onderhandelingen.

 

Over The Park Playground

The Park Playground werd in 2018 opgericht en is een ‘corporate venture’ van Telenet (een Belgische entertainment- en telecomprovider, en onderdeel van Liberty Global) en 9.5 Magnitude Ventures. Hun missie: het grote publiek laten proeven van het entertainment van de toekomst. The Park Playground verzorgt meeslepende virtual reality-ervaringen en is een voorbeeld van het zogenaamde 'fygitaal entertainment'. Het biedt mensen een teamervaring aan die balanceert op de grens tussen het fysieke en digitale leven. The Park Playground is sterk gegroeid en heeft in vier jaar tijd 11 vestigingen geopend in België en Nederland. De vestiging in Leeds (Verenigd Koninkrijk) is net geopend. In 2023 komt er ook één in Birmingham.

The Park heeft al meer dan 260.000 bezoekers over de vloer gehad. In The Park kun je samen met vrienden, familie of collega's even ontsnappen aan de realiteit tijdens een vriendenactiviteit, gezinsuitstap of teambuilding. De spelers hebben het verloop van het verhaal volledig in eigen handen. The Park ontwikkelt zelf de games die bezoekers kunnen spelen. Ze zijn geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Je kunt bij The Park o.a. gaan 'mollenjagen' in De Mol (gebaseerd op het bekende tv-programma), gijzelaars bevrijden als een echt SWAT-team in The Heist of op griezelige zombies jagen in The Hallow.

www.theparkplayground.com

 

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen