Unieke samenwerking tussen Telenet Business en ICT-dienstverlener  Sopra Steria maakt Belgische bedrijven digitaal futureproof

Unieke samenwerking tussen Telenet Business en ICT-dienstverlener Sopra Steria maakt Belgische bedrijven digitaal futureproof

Mechelen, 23 april 2024. Telenet Business en Sopra Steria, dat vorig jaar nog Ordina overnam, bundelen hun krachten en expertise in een opvallende alliantie om de digitale transformatie bij bedrijven en organisaties in goede banen te leiden. Deze strategische samenwerking markeert een mijlpaal in de evolutie van digitale infrastructuur en werkomgevingen bij bedrijven in België.

“We kunnen het hybride werken niet meer wegdenken. Bedrijven hebben tijdens corona een ‘snel snel’ oplossing moeten bedenken om mensen van thuis uit te kunnen laten werken en onder benutten het potentieel van de digitale werkomgevingen. Uit onderzoek van Eurostat blijkt dat maar liefst 60% van de bedrijven de samenwerkingstools niet of onvoldoende gebruikt, 30 % heeft en kent de basics en slechts 10% gaat echt all-in. Dat zijn toch verrassende cijfers. We merken dat bedrijven investeren in digitale systemen, maar dat het voor medewerkers vaak veel stress met zich meebrengt. Hier willen wij een oplossing bieden.”, aldus Geert Degezelle van Telenet Business.
“We zien ook nog een andere evolutie: bedrijven willen hun ICT niet langer ‘intern’ opnemen’. De evoluties op digitaal vlak gaan zo snel dat bedrijfsleiders eerder kijken naar externe experten om hen digitaal te adviseren maar ook om systemen te implementeren en zelfs te beheren. Zodat zij zich op de corebusiness van het bedrijf kunnen focussen ”, weet Lieven Verhaevert, CEO van Sopra Steria Belux.

Met de recente toekenning van een tender van Lantis , de bouwheer van de Oosterweelverbinding in Antwerpen, voor de ontwikkeling van een 'moderne werkplek' en cloudoplossingen, positioneert de samenwerking tussen Telenet Business en Sopra Steria zich als voorloper in de sector. De focus ligt op het ontzorgen van Lantis op het gebied van ICT, waarbij zowel het hybride werken als de complexe samenwerkingsvereisten, inherent aan de ‘werf van de eeuw’, worden aangepakt.

“We hebben voor Sopra Steria/Telenet Business gekozen omwille van de prijs/kwaliteit verhouding. En ook omdat deze samenwerking radicale verandering betekende qua datacenter. Dat is namelijk volledig geschrapt en alles is overgezet naar de cloud. Een ‘megamove’ voor een speler als Lantis. Wij willen bijblijven en klaar zijn voor de toekomst. We zijn op onze werf een wendbare en flexibele organisatie met oog voor de allernieuwste technieken. Maar logisch ook dat we dat op ICT vlak ook zijn.”, Yanissa De Jonghe, ICT manager van Lantis.

De veilige cloudtoepassingen zorgen ervoor dat bijvoorbeeld flexibel werken op de werf zelf of vanuit het buitenland makkelijker wordt. Telenet Business voorziet het vaste netwerk van zowel het hoofdkantoor als van de verschillende werflocaties en zal ook het interne netwerk en de externe connectiviteit, waar ook op de werf, verzorgen.

Vragen vanuit de markt worden als maar complexer, waarbij samenwerkingen zoals deze tussen Telenet Business en Sopra Steria, met een bundeling van verschillende expertises, meer en meer zullen voorkomen. Daarom ook dat Sopra Steria en Telenet Business een samenwerkingsovereenkomst aangaan.

“Bedrijven beseffen nu meer dan ooit dat alle medewerkers mee moeten zijn op vlak van digitalisering. Zo heb je bijvoorbeeld een goede samenwerkingstool nodig. En je moet er ook voor zorgen dat alle medewerkers er mee leren werken. Daarnaast verwachten jongere werknemers een state of the art digitale structuur van hun werkgever. Het speelt mee in de the war on talent. En tegelijk speelt het ook in op de drang naar meer efficiëntie en veiligheid binnen organisaties en bedrijven. Met deze samenwerking zijn we perfect geplaatst om hier een oplossing voor te bieden”, besluit Geert Degezelle van de Telenet Business.
Lieven Verhaevert, CEO van Sopra Steria Belux en Geert Degezelle, Chief Commercial Officer, B2B Telenet beklinken de samenwerking.
Lieven Verhaevert, CEO van Sopra Steria Belux en Geert Degezelle, Chief Commercial Officer, B2B Telenet beklinken de samenwerking.
Bart Boone
Bart Boone Woordvoerder, Telenet

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen