Van "hoe leer ik mijn bomma chatten" tot je webshop opstarten: Telenet medewerkers starten platform met tips & tricks

Van "hoe leer ik mijn bomma chatten" tot je webshop opstarten: Telenet medewerkers starten platform met tips & tricks

#SamenErdoor platform biedt technologische steun tijdens corona-epidemie

Het corona-virus heeft onze wereld in zijn greep, en de impact daarvan op families, ondernemers en onze cultuur is niet meer te negeren. Iedereen probeert zijn steentje bij te dragen op zijn of haar eigen manier. Bij Telenet is de eerste prioriteit natuurlijk altijd het garanderen van connectiviteit, maar daar houdt de nood aan technologische ondersteuning van de bevolking niet op. De koppen werden - van op afstand - bij elkaar gestoken, en dat resulteerde in het #SamenErdoor platform. Een initiatief van Telenet medewerkers dat dagelijks inspiratie, tips en tricks wil aanbieden om de Belg het hoofd te helpen bieden aan het leven in tijden van COVID-19. 

Het is de afgelopen week steeds duidelijker geworden dat de samenleving voor grote uitdagingen staat, en iedereen probeert zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Telenet blijft zich inzetten om mensen van connectiviteit te voorzien - onmisbaar nu de bevolking zo sterk aangewezen is op thuiswerk. Medewerkers van de telecom-operator wilden echter graag nog iets extra's doen, en het hele bedrijf bundelde de krachten samen. Dat resulteerde in de lancering van het #SamenErdoor platform. Jella Peeters, communicatiemedewerker bij Telenet, legt uit: “Er lopen nu heel wat mensen rond wiens leven in lockdown aangenamer en beter georganiseerd zou kunnen zijn met wat extra technologische expertise, en we willen die mensen graag zoveel mogelijk van dienst zijn. Denk aan uitdagingen als 'hoe kan ik videochatten met mijn bomma, nu ik haar de komende periode niet mag zien' of 'hoe start ik een webshop op'? Het kan in 2020 immers perfect mogelijk blijven om te communiceren, te werken, te ondernemen zonder je huis te verlaten. We hopen ook dat we de ondernemer zo een hart onder de riem kunnen steken, want voor hen is de impact natuurlijk extra scherp”.

Op www.telenetsamenerdoor.be zullen er dagelijks inspiratie en nieuwe tips en tricks gedeeld worden die de Belg het hoofd zullen helpen bieden aan de constant veranderende situatie. Zo wordt simpel uitgelegd hoe je een webshop opstart als je de deuren verplicht moet sluiten, hoe je je kennis deelt met anderen via een online cursus of wat de makkelijkste manieren zijn om met je minder-technisch-aangelegde geliefden in contact te blijven via een livestream. Ook wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je je - nu je tijd hebt - digitaal kunt bijscholen in bijvoorbeeld fotobewerking, of e-tips om je thuis te organiseren, nu werk en privé wel heel erg door elkaar vloeien.

Telenet wil iedereen geconnecteerd houden in deze complexe tijden. Klanten beschikken over dubbel zo veel data en kunnen in de tv-theek terecht voor een aanbod van gratis films en series. De operator houdt continu de vinger aan de pols om te monitoren of dit voldoende aansluit bij de noden van de klanten in deze steeds evoluerende context. Ook doet Telenet er alles aan om klanten zo goed mogelijk te blijven bedienen nu winkels dicht zijn, callcenter medewerkers van thuis uit werken en interventies van techniekers beperkt worden tot de essentiële activiteiten zoals herstellingen of dringende aansluitingen.

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen