Voor het eerst in België: smartphone en smartwatch delen hetzelfde mobiele nummer

Voor het eerst in België: smartphone en smartwatch delen hetzelfde mobiele nummer

 

  • Telenet lanceert nieuwe toepassing ‘Telenet One Number'
  • Simkaart in smartphone en eSIM in smartwatch delen dezelfde gegevens: gebruiksgemak staat centraal
  • Eerste Belgische operator die Apple Watch Cellular autonoom ondersteunt

 

Vanaf 13 november lanceert Telenet de nieuwe toepassing ‘Telenet One Number’. Met Telenet One Number kan een klant zijn mobiele nummer en de gegevens van zijn smartphone aan zijn eSIM-smartwatch linken. Zo blijft hij verbonden om oproepen, notificaties of berichten te ontvangen, of om muziek te streamen of locaties op te zoeken, ook als hij zijn smartphone niet bij heeft. Het is voor het eerst in België dat een operator dit “delen” van één mobiel nummer over verschillende slimme apparaten, ondersteunt. Meteen ook de reden voor Apple om hun Apple Watch Cellular uit te brengen op de Belgische markt. Telenet One Number is inbegrepen in de WIGO-, YUGO- en zakelijke KLIK-bundels.

 

Sim en eSIM delen mobiele nummer

De eSIM of ingebouwde simkaart is de opvolger van het klassieke simkaartje. Apple en Samsung lanceren dit najaar voor het eerst op de Belgische markt, smartwatches met een dergelijke eSIM. Door de eSIM kunnen de toestellen zelfstandig connectie maken met het mobiele netwerk. Bij vorige modellen zonder simkaart, werd de netwerkconnectie gelegd via bluetoothverbinding met de smartphone, en moest een gebruiker dus ook zijn smartphone steeds in de buurt van zijn watch houden.  

Telenet investeerde als eerste operator in België in nieuwe technologie die het mogelijk maakt om de gegevens van de simkaart in de smartphone, te linken aan de eSIM in de smartwatches. Zo kunnen klanten de mobiele data, belminuten en sms’jes van hun mobiele abonnement ‘delen’ met hun smartwatch. Deze nieuwe feature heet “Telenet One Number”. Door het beschikbaar stellen van deze technologie, brengt Apple zijn eSIM smartwatches nu ook uit op de Belgische markt. Deze watches werken momenteel enkel autonoom met Telenet One Number.

 

Dieter Nieuwdorp, verantwoordelijke marketing bij Telenet: “eSIM biedt veel voordelen. Het maakt de beleving van slimme toestellen nog gemakkelijker: geen paperclip meer zoeken om die simkaart in en uit je toestel te halen. Een toestel connecteren met ons mobiel netwerk wordt even simpel als een app installeren op je smartphone. Maar de mogelijkheden van eSIM gaan verder dan louter het praktische aspect. In eerste instantie investeerden we dan ook in een toepassing waar klanten vandaag de grootste meerwaarde uit halen. Het delen van je mobiele nummer over verschillende slimme apparaten zorgt voor meer gebruiksgemak. Met Telenet One Number maken we de smartwatch nog relevanter voor onze klanten.”

 

Concreet kunnen klanten hun smartphone thuislaten en toch via hun smartwatch verbonden blijven. Oproepen komen rechtstreeks binnen op de smartwatch. Het slimme horloge ontvangt ook autonoom alle notificaties of berichten, en je kan bijvoorbeeld muziek luisteren of locaties opzoeken. Handig voor tijdens het sporten, wandelen, op concerten of andere plaatsen en activiteiten waar je liever je smartphone niet meeneemt. 

 

Praktisch

Telenet One Number zit vanaf 13 november standaard inbegrepen in de WIGO-, YUGO- en zakelijke KLIK-bundels. Elk mobiel nummer uit de bundel kan aan één eSIM gekoppeld worden. De smartwatch maakt gebruik van de inbegrepen data en belminuten. Telenet One Number kan geactiveerd worden op de Apple Watch Cellular (versies Apple Watch Series 6, Apple Watch SE) en later op de Samsung Watch LTE (versies Galaxy Watch 3 en Galaxy Watch Active 2). Eerdere generaties van Apple Watch met eSIM die in een ander Europees land gekocht werden, zijn ook compatibel.

 

Toekomstige toepassingen

De eSIM-technologie zal de komende jaren naar verwachting verder uitgerold worden op smartphones, wearables en andere slimme toestellen zoals wagens, elektrische fietsen, beveiligingscamera’s, … Telenet bekijkt om in de toekomst Telenet One Number ook op andere toestellen te ondersteunen. Daarnaast is het voorzien dat Telenet- en BASE-klanten in de loop van 2021 ook gebruik kunnen maken van de eSIM in hun smartphone in plaats van het klassieke simkaartje. 

 

 

 

Telenet persdienst (alleen voor journalisten)

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen