Wat je niet mag missen op Filmfestival Oostende

Wat je niet mag missen op Filmfestival Oostende

FFO19 en Telenet zetten in op nieuwe generatie serie- en cinemaliefhebbers met fris programma

De laatste zomerdagen van 2019 brengen ons de 13de editie van Filmfestival Oostende, opnieuw in samenwerking met Telenet. Opvallend is dat er dit jaar expliciet gekozen werd voor vernieuwing. Waar andere prominente prijsuitreikingen recent onder vuur kwamen te liggen omwille van een oververtegenwoordiging van mannen en oude coryfeeën, trekt Filmfestival Oostende dit jaar bewust een meer diverse, vrouwelijke, jongere kaart. Jongste FFO Master ooit Lynn Van Royen bracht dit al onder de aandacht door haar themakeuze (Leading Ladies), en bovendien opent het festival met ‘The Best of Dorien B.’, debuutfilm van regisseuse Anke Blondé.

Story image

FFO19 werpt licht op de donkere kant van Gen Z met Euphoria

Maar daar houdt het niet op: in kader van de samenwerking van FFO met Telenet zal het filmfestival ook een screening avond organiseren voor de eerste twee afleveringen van Euphoria, de gelauwerde HBO serie die momenteel te volgen is op Play (en dus ook Play More) van Telenet. Met voormalig Disneysterretje Zendaya in de hoofdrol en centrale thema’s als mentale gezondheid, druggebruik, seksualiteit, gender identiteit, body positivity en social media is dit een serie met de vinger pal op de kloppende pols van Generation Z.

Story image

De avond zal afgesloten worden met een panelgesprek: host Britt Valkenborghs, televisie- en film experte, zal de onderwerpen die in Euphoria aan bod komen bespreken met Jitske Van De Veire (bodypositivity-influencer en woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero), Elisabeth Timmermans (postdoc onderzoekster en auteur van Liefde in tijden van Tinder) en Emma Daeleman (woordvoerder infoplatform voor jongeren WAT WAT). Als je hier aanwezig wil zijn kan je je hier registreren om kans te maken.

Win een bezoekje aan de D5R fandag

Ook fans van die andere populaire jeugdreeks, D5R, komen aan hun trekken. Filmfestival Oostende organiseert een fandag, in samenwerking met C&A. 12 afleveringen zullen gescreend worden in aanwezigheid van de cast, én fans krijgen de mogelijkheid om foto’s te maken met Wout, Vincent, Leyla en Kyra. Telenet geeft familietickets weg voor deze fandag op hun Facebook pagina. Van 31 juli tot 11 aug kunnen alle Telenet-klanten hun kans wagen om 4 tickets te winnen. Ook via Filmfestival Oostende zelf kan je je registreren om kans te maken op tickets, dat doe je hier.

Story image

Week lang Vlaams filmgenot voor àlle Telenet tv-abonnees

Lukt het je niet om er zelf bij te zijn? Dan kunnen alle Telenet TV-klanten genieten van de Vlaamse Prijsbeesten in de tv-theek: Telenet biedt van 6 tot en met 15 september een selectie aan van vroegere Ensor winnaars, zoals The Broken Circle Breakdown. Kosteloos en voor àlle Telenet-klanten, ook zonder Play of Play More.

En ook dit jaar worden er opnieuw Ensors uitgereikt. Telenet klanten kunnen de uitreiking van de Ensors van 2019 op 14 september live volgen op kanaal 11. Je kan bovendien ook zelf een prijs uitreiken: van 5 tot 18 augustus stem je op de winnaar van de Prijs van de Telenet-kijker.

Praktisch:

Filmfestival Oostende vindt plaats van 6 tot 14 september in Kinepolis Oostende (Koningin Astridlaan 12) en Kursaal Oostende (Westhelling 12). Op 7 september (aanvang: 20u) is er de Euphoria screening plus debat, en op zondag 8 september (aanvang: 16u) vindt de D5R fandag plaats.

Voor openingsfilm The Best of Dorien B., Spider in the Web (in aanwezigheid van Monica Bellucci!), de FFO Ladies Night, Sinner, The Room, Au nom de la terre, The Huymmingbird Project en Retrospekt zijn er nu al tickets beschikbaar op www.filmfestivaloostende.be. Voor de andere voorstellingen kan je vanaf 19 augustus online tickets bestellen, of bij de Box Office Dienst Toerisme Oostende.

Tijdens het festival zelf, van 6 tot 14 september, kan je ook bij de FFO Box Office in Kinepolis Oostende terecht voor tickets. De festivalpas, waarmee je toegang hebt tot alle vertoningen behalve de speciale events, is tot 1 september verkrijgbaar aan het voordelig vroegboektarief van slechts 30 euro (vanaf 1 september betaal je 39 euro).

 

Entertainment
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,28% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen