Zendaya en Drake brengen Euphoria, HBO’s eerste young adult drama

Zendaya en Drake brengen Euphoria, HBO’s eerste young adult drama

Bij Play (en dus ook Play More) vanaf 16 juni

Naast nieuwe seizoenen van Game of Thrones, Barry, Veep en Big Little Lies pakt HBO in 2019 uit met verse content. Een aanrader is Euphoria, een realistische, donkere serie over het (nacht)leven van een groep Amerikaanse scholieren. Dit is de eerste keer dat HBO een tienerserie uitbrengt, en de beelden van de teaser doen alvast verlangen naar meer. Deze gloednieuwe HBO-klepper, geproduceerd door Drake en met Zendaya in de hoofdrol, ontdek je vanaf 16 juni in Play.

Rauwe, realistische kijk op het leven van Gen Z

Euphoria is een Amerikaanse bewerking van de gelijknamige serie uit Israël. Het belicht de turbulente levens van enkele jongeren met als duidelijke boodschap: jong zijn is niet altijd rozengeur en maneschijn. Wat levert dat op? Een rauwe mix van trauma’s, drugs, seksualiteit en sociale media die het leven van de jeugdige personages volledig op z'n kop zet. Denk er zwierig camerawerk en een sterke soundtrack bij, en je eindigt met een tienerdrama dat zijn doelpubliek serieus neemt. 

Aanstormend talent krijgt vrij spel

Het belangrijkste personage in Euphoria is de getroebleerde Rue. Zij wordt vertolkt door zangeres-actrice Zendaya, een 22-jarig opkomend talent dat we al eerder aan het werk konden zien in Spider-Man: Homecoming (2017) en The Greatest Showman (2017). Ze wordt in de serie bijgestaan door andere rising stars: Maude Apatow (Girls), Angus Cloud, Eric Dane, Alexa Demie, Jacob Elordi, Barbie Ferreira, Nika King, Storm Reid, Hunter Schafer, Algee Smith en Sydney Sweeney (Handmaid's Tale, Sharp Objects).

Ook achter de camera is er bekend volk terug te vinden. Niemand minder dan rapper Drake produceerde de serie. Hij slaat voor Euphoria de handen in elkaar met de filmproductiemaatschappij A24, die de afgelopen jaren faam verwierven met arthouse films als The Lobster (2015), Moonlight (2016), Lady Bird (2017) en Eighth Grade (2018). A24 maakte eerder ook al Random Acts of Flyness voor HBO. 

Euphoria zit in het Play-aanbod vanaf 16 juni. 

 

Entertainment
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen