1500 kerstballen in één boom?! Jani gaat met Telenet op bezoek bij fanatieke kerstlovers in ‘Christmaholics’

1500 kerstballen in één boom?! Jani gaat met Telenet op bezoek bij fanatieke kerstlovers in ‘Christmaholics’

Move over Mariah Carey en Michael Bublé. In ‘Christmaholics’, een vierdelige miniserie exclusief beschikbaar in de Telenet TV-theek, trekt Jani Kazaltzis met zijn vintage Volkswagen busje door ons land om tijdens de feestdagen de gekste, leukste en meest fanatieke kerstfans van Vlaanderen op te zoeken.

Kerstballen à volonté

Voor de Christmaholics is er geen twijfel over mogelijk: kerst moet en zal groots gevierd worden, ook dit jaar ontsnapt er niet aan. 2021 was misschien een raar jaar, maar Kerstmis blijft een hoogtepunt en dat laten Jurgen, Ria en Marc, Jean-Pierre en het koppel Peter en Mira maar al te graag zien. 

Zo gaat Jani op bezoek bij ‘Jurgenns Christmas House’, waar Jurgen en zijn vriend met alle plezier hun hele huis (inclusief slaapkamer) opofferen  om het om te toveren tot een waar kerstparadijs. En daar gaat Jurgen niet (kerst)lichtjes over: dit jaar spendeerde hij maar liefst €25.000 aan nieuwe kerstversiering om zijn legendarische kersthuis nog gezelliger te kunnen maken. 

Jurgen  houdt al die pracht en praal niet voor zichzelf, maar stelt  bovendien het huis open voor alle nieuwsgierigen en andere kerstliefhebbers. Op kerstavond nodigt het koppel eenzame zielen uit om samen kerst te vieren om iedereen zo een memorabele avond te bezorgen. “Wij doen dit echt voor de mensen die de kerstdagen alleen doorbrengen. Want niemand hoort alleen te zijn met Kerstmis” aldus Jurgen. Als je van deze aflevering geen warm gevoel krijgt, weten wij het ook niet meer!

Kerstbomen tot in het kleinste kamertje

Wanneer wij nog aan het genieten zijn van een cocktail op een zonnig terras, zijn Marc en Ria al volop in de weer om hun huis om te toveren tot een ware kerstoase. Op een dag viel Marc’s oog op een uitzonderlijk mooie kerstman en zo ging de (kerst)bal aan het rollen. Zijn kleine verzameling breidde zich snel uit tot een indrukwekkende collectie van 650 kerstmannen. 

En toch gaat Marc nog elk jaar op zoek naar een volgend stuk om zijn verzameling compleet te maken. Less is more staat niet in in Marc’s woordenboek: zelfs de badkamer ontsnapt er niet aan, ook daar schittert een tot in de puntjes versierde kerstboom. Net zoals Jurgen genieten Marc en Ria ervan om mensen te ontvangen en rond te leiden in hun kerstparadijs: ‘Waarom zou ik dit voor mij alleen houden?’.

Leven in een kerstdorp

Peter en Mira leerden elkaar 20 jaar geleden kennen. Je raadt het al: tijdens de kerstperiode. De vonk sloeg snel over en hun (kerst)liefde werd met de jaren alleen maar groter.

Peter neemt het pronkstuk van de living voor zijn rekening: een volledig kerstdorp mét werkende skilift. Het opstellen is avond- en nachtwerk, maar dat doet hij met alle plezier. Daarnaast bakt Mira heerlijke desserts. De opbrengst van haar Boules de Berlin gaan integraal naar de non-profitorganisatie Make-A-Wish Foundation.

195.000 kerstlichtjes

Jean-Pierre, Jempi voor de vrienden, tovert zijn huis en tuin om tot Jempi’s Kersthuisje. In de tuin staan meer dan 195.000 lichtjes, die Jempi allemaal zelf monteert. Kerstmis in Parijs verdwijnt in het niets als je naar de zelfgemaakte verlichte Eiffeltoren komt kijken.

Jempi’s grootste droom is om nog eens een witte kerst mee te maken, en daar weet Jani wel raad mee…

Vanaf 20/12 zijn de vier nieuwe afleveringen van ‘Christmaholics’ met Jani enkel en alleen te bekijken in de Telenet TV-theek. Met dit programma bezorgt Telenet haar TV klanten dus een leuk én exclusief kerstcadeautje. Een gezellig dekentje, een warme kop chocolademelk en wat feel good kerstafleveringen om te bekijken met je familie. Meer moet dat niet zijn deze kerstvakantie.

 

Manoesj Dom
Manoesj Dom Communication Advisor, oona agency
Eline Van Hooydonck
Eline Van Hooydonck Communication Advisor, oona agency

 

Entertainment
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen