21 juni 2018: Vier Internationale Yoga Day met Sofa Yoga!

Verga je bijna van de stress tijdens een WK-wedstrijd van de Rode Duivels? Binge je er uren op los en heb je nood aan een stevige energieboost? Internationale Yoga Day, deze donderdag, to the rescue. Yoga-experte Hayley Alexander van de Yoga Factory introduceert samen met Telenet Sofa Yoga. Samen werkten we 8 oefeningen uit die zelfs de meest verstokte couch potato overdonderen met good vibes terwijl hij/zij geniet van een film, serie of voetbalwedstrijd.

 “Met onze levensstijl en meestal zittende jobs cultiveren we onze innerlijke couch potato. Slechts enkele korte yogasessies per dag werken je rugpijn weg, geven je extra energie, houden je gewicht onder controle en zorgen voor de broodnodige good vibes”, volgens Hayley Alexander.

 Sofa Yoga

Je lichaam in topconditie houden of ontspannen een film kijken: wie zegt dat je moet kiezen? Combineer een zalige work-out met een film, gewoon vanuit de zetel. “Het inplannen van een aantal korte yogasessies per week, kan al meteen een serieuze verbetering van je gezondheid opleveren”, aldus Alexander. En dat kan dus ook vanuit je luie zetel. Ontdek onze 8 tv-friendly yoga-oefeningen en oefen mee.

Seated Prayer Twist
Seated Prayer Twist

Tip voor de couch potato: Slumdog Millionaire

India is yoga’s bakermat, dus waan je in Bollywood met de Seated Prayer Twist. Met je handen in bidhouding breng je je ellebogen naar je buitenste knie, of dij als je al wat soepeler bent. Houd 6-8 ademhalingen vast en wissel dan van kant. Ideaal om de ruggengraat los te maken. Of om ’Slumdog Millionaire’ eens van een andere kant te zien.

Downward Dog
Downward Dog

Tip voor de couch potato: The Hangover

Een flinke kater? Dan is deze pose niet ideaal, tijdens het kijken naar ‘The Hangover’ natuurlijk wel. De Downward Dog rekt en strekt je hele lichaam en opent je borstbeen. Enkele tips: zorg dat je buigt vanuit je heupen maar niet je rug, en raak je beste vriend en vrijgezel niet kwijt in Las Vegas.

Butterfly
Butterfly

Tip voor de couch potato: Ghost

Goed voor het pottenbakken, maar ook voor het stretchen van de heup en knie. De Butterfly dankt zijn naam aan het op en neer gaan van de knieën: wat natuurlijk (hopelijk?) aan een sierlijk vlindertje doet denken. Kijk ‘Ghost’ met je voetzolen tegen elkaar, en je hielen zo dicht mogelijk tegen je lichaam aan. 

Seated Forward Bend
Seated Forward Bend

Tip voor de couch potato: Happy Feet

Voor échte ‘Happy Feet’ doe je de Seated Forward Bend. Strek je benen en laat je tenen blij naar het plafond wijzen, kriebel aan je voeten en buig zo ver mogelijk naar voren. Als je hamstrings pijn doen, buig dan de knieën. Voelt je buik oncomfortabel, houd dan je benen iets uit elkaar. Buig altijd vanuit de heupen en maak zeker geen bolle rug!

Seated Pigeon
Seated Pigeon

Tip voor de couch potato: The Last Samurai

Ontdek je innerlijke samoerai met de Seated Pigeon. Dit is voortaan jouw ideale positie om naar tv te kijken. Ga op de rand van je zetel zitten en breng je benen in een 90-graden hoek. Hou je rug kaarsrecht en je schouders op één rechte lijn als een krijger. Vergeet niet om diep te ademen en plaats je rechterknie op je linker bovenbeen. Nu ben je klaar voor een onderonsje met Tom Cruise in ‘The Last Samurai’.

Straddle
Straddle

Tip voor de couch potato: Karate Kid

Altijd al jaloers geweest op die split van Jean-Claude Van Damme? Dan is jouw gloriemoment aangebroken. De ‘straddle’ opent de heupen en stretcht de binnenkant van de dijen. Wanneer de zetel de juiste hoogte heeft, kan je je ellebogen erop laten rusten. Een kussen onder je achterste maakt de oefening ietsje makkelijker. Zet ‘The Karate Kid’ op voor extra peptalk van Mr. Miyagi.

Take 5
Take 5

Tip voor de couch potato: The Matrix

Tijd voor me-time. Druk even op pauze tijdens een film en koppel jezelf zoals in ‘The Matrix’ los van de realiteit. Laat alle stress, bad feelings en zorgen als regendruppels van je lichaam glijden. Beoefen gedurende 5 minuten mindfulness en wees volledig aanwezig in het hier en nu, zonder negatief of positief te oordelen. Na deze vijf minuten wacht Morpheus je op met de wijze woorden, “welcome to the real world”.

Eagle
Eagle

Tip voor de couch potato: Anaconda

Geweldige stretch voor je schouders en je nek als je al een hele dag voor de tv hebt gezeten. Ziet er razend ingewikkeld uit, maar een balanshouding die je zo onder de knie hebt. Kruis je rechterarm onder je linkerarm. Je linkerelleboog rust nu op je rechterelleboog. Kruis je handen en laat de handpalmen elkaar raken. Til je ellebogen ietsje op en strek je vingers uit. Deze pose vormt een supercombinatie van kracht, focus en evenwicht. Zo ben je helemaal klaar om een ‘staring contest’ aan te gaan met de enige echte ‘Anaconda’.

Entertainment
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel