6 BV’S spelen de beste games van de afgelopen jaren in GAMING WITH THE STARS

 

Story image


MECHELEN 07/10/20 - Met de komst van de nieuwe generatie spelconsoles in november wordt een kersvers hoofdstuk gestart in de videogamesindustrie. In GAMING WITH THE STARS, een videoproductie van gamingwebsite 9lives, blikken 6 Bekende Vlamingen, die weinig tot geen ervaring hebben met videospellen, terug op enkele van de beste games van de afgelopen 7 jaar. Linde Merckpoel, Alex Agnew, Stien Edlund, Sergio Quisquater, Cath Luyten en Otto-Jan Ham kregen elk een kaske in handen geduwd en gaven hun ongezouten mening over de grootste hedendaagse klassiekers onder de video games.

Historisch jaar voor de gamingwereld. Niet alleen is gaming nog nooit zo populair geweest, maar Microsoft stelt de gloednieuwe Xbox Series S/X op 10 november beschikbaar en Sony lanceert de PlayStation 5 in ons land dan weer op 19 november. “Ondanks dat gaming in de lift zit - er werd 39% meer uitgegeven aan games dit jaar dan voor de corona-uitbraak - lijken toch nog behoorlijk wat mensen compleet onwetend te zijn over wat gaming als hobby nu net zo aantrekkelijk maakt”, zo vertelt Randy Van Asch, eindredacteur bij 9lives.

“De BV’s die we voor GAMING WITH THE STARS hebben ingeschakeld hadden dan ook over het algemeen weinig tot geen ervaring met videospellen en dat zorgde voor hilarische maar tegelijk ook heel eerlijke momenten. Normaal laten we onze experten aan het woord, maar ik moet zeggen: de uitgelatenheid van de BV’s wanneer ze zich compleet overgaven aan de games in kwestie, werkt aanstekelijk en kan hopelijk bij velen een - al was het maar korte - glimlach op het gezicht toveren in tijden als deze.”

In de eerste aflevering gaat radiopresentatrice en vlogster Linde Merckpoel op de PlayStation 4 aan de slag met 2 waanzinnig grote games: Fall Guys: Ultimate Knockdown en Horizon: Zero Dawn. Die eerste game telt meer dan 28 miljoen spelers op moment van schrijven en van die tweede - die trouwens van Nederlandse makelij is - zijn er ondertussen meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht. In de volgende episodes passeren onder andere nog titels de revue als Grand Theft Auto V (Sergio als zelfverklaarde maffiosi uit Deurne), Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 (Otto-Jan die praktisch al z’n digitale botten breekt) en The Last of Us: Part II (waarin Cath van haar stoel valt van verbazing en schrik).

Story image

In navolging van de succesvolle webreeks BEAT THE BOOMER kan je de eerste aflevering van GAMING WITH THE STARS bekijken via 9lives.be, het YouTube-kanaal van 9lives of via de Facebook-pagina van 9lives. Vanaf 7 oktober kan je elke woensdag om 12u00 op die kanalen terecht voor de nieuwste episode. Vanaf vrijdag 9 oktober laat 9lives ook wekelijks RACING WITH THE STARS op je los, waarin de 6 BV’s het tegen elkaar opnemen in Project Cars 3 met behulp van een Logitech G923-stuur.

Story image

Voor de ontwikkeling van beide video formats werd samengewerkt met het gerenommeerde productiehuis Sylvester TV.

9lives is de grootste gespecialiseerde gamingwebsite van België en richt zich op het laatste nieuws uit de gamingindustrie, reviews en previews van onuitgebrachte titels en een actief discussieforum rond games en andere jongerenthema’s. Oorspronkelijk opgericht in 1998 onder de noemer games.telenet.be als een drijfveer voor het opkomende breedbandinternet, profileert het platform zich al 22 jaar als de plek waar gamers van alle leeftijden terecht kunnen voor de nieuwste info, recensies en discussies rond games. 9lives valt onder het beheer van telecomoperator Telenet. Voor verdere vragen kan je steeds terecht bij hoofdredacteur Christophe “Praga” Philips ([email protected]) en eindredacteur Randy Van Asch ([email protected]).

 

 

Entertainment
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen