Allereerste zoektocht naar slimste cyberexpert van Vlaanderen gaat vandaag van start

Allereerste zoektocht naar slimste cyberexpert van Vlaanderen gaat vandaag van start

Telenet Business lanceert wedstrijd om beroep van cyberexpert in de kijker te zetten

Een jaarlijkse zoektocht naar ‘De Slimste Mens’ is er al lang, maar vanaf vandaag is er voor het eerst ook een wedstrijd om de slimste cyberbeveiliger van Vlaanderen en Brussel te worden. Een maand lang kunnen alle cyberexperten deelnemen aan een grote online wedstrijd. Wie het best én snelst alle twintig vragen beantwoordt, van actua tot IT-wetgeving, wordt begin november door een jury van drie experten gekroond tot slimste cyberspecialist. De wedstrijd is een initiatief van Telenet Business om het beroep van cyberbeveiliger op een ludieke manier in de kijker te zetten.

Het aantal cyberaanvallen op Belgische ondernemingen is het afgelopen jaar met liefst 32% toegenomen, zo blijkt uit recente onderzoeken. Elke week wordt één op de 40 organisaties wereldwijd slachtoffer van ransomware. Doordat online beveiligingsexperten in bedrijven steeds vaker hackers moeten afslaan, kampt 90% van de cybersecurity-experten met stress en overweegt 46% te stoppen in de sector.

Slimste Mens voor cyberexperten

Om het beroep en het belang van cyberexperten op een positieve manier in de spotlights te zetten, lanceert Telenet Business vandaag – tijdens de Europese maand van de cyberbeveiliging – voor het eerst een grootschalige wedstrijd om de slimste cyberexpert van Vlaanderen en Brussel te vinden. Iedereen die denkt iets van cyberveiligheid af te weten, kunnen de hele maand oktober deelnemen aan een grote online quiz. ​

“Cyberprofessionals ervaren steeds meer stress in hun job omdat het aantal online aanvallen op bedrijven almaar toeneemt. Met onze ludieke wedstrijd willen we alle cyberspecialisten in de schijnwerpers zetten. De deelnemers kunnen zich meten met duizenden andere IT-experten in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast kunnen ze ook extra kennis opdoen, want na de twintig vragen volgt extra toelichting en uitleg bij de antwoorden. Het is zoals ‘De Slimste Mens’, maar dan uiteraard enkel voor cyberspecialisten. Aan het eind van de rit bekronen we de drie slimste IT-koppen met een trofee en een geldprijs.” Hans Vercammen van Telenet Business

Grote lijst met openstaande vacatures

Dat het belangrijk is om het beroep van cyberexpert extra in de schijnwerpers te zetten, blijkt uit de cijfers. Het is voor Belgische bedrijven bijzonder moeilijk om voldoende opgeleide cyberspecialisten te vinden. Eind september waren er alleen al voor specialisten in ‘ICT-security’ zo’n 250 openstaande vacatures op de website van de VDAB. Op LinkedIn en verschillende jobsites zijn er momenteel meer dan 500 openstaande functies waarvoor kennis rond cyberveiligheid vereist is. Zes IT-functies staan zelfs op de lijst met knelpuntberoepen.

De zoektocht naar de slimste cyberexpert van Vlaanderen en Brussel start vandaag. Wie zin heeft om deel te nemen aan de grootste cyberquiz van Vlaanderen en Brussel, kan de twintig uiteenlopende meerkeuzevragen – van actua over technische kennis tot IT-wetgeving – nog tot 28 oktober online invullen via deze link:

https://www2.telenet.be/business/nl/sme-le/aanbod/beschermen/cybersecurity/de-slimste-cyberspecialist

 

Telenet persdienst (alleen voor journalisten)

 

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen