BE-Alert communiceert voor het eerst via gemeentelijke digitale schermen in Aalter en Roeselare

BE-Alert communiceert voor het eerst via gemeentelijke digitale schermen in Aalter en Roeselare

Project wordt vandaag, tijdens de jaarlijkse nationale testdag, uitgerold in 17 Vlaamse gemeenten

Inwoners van Aalter en Roeselare lazen vandaag, tijdens de jaarlijkse testdag van BE-Alert, voor het eerst een noodmelding van het waarschuwingsplatform via de gemeentelijke elektronische informatieschermen. Op die manier wil BE-Alert ook mensen bereiken die niet zijn ingeschreven op het systeem of digitaal niet of minder actief zijn. “Op termijn willen we ook noodmeldingen via schermen in privébedrijven verspreiden. Dat is ideaal voor personeel dat tijdens hun shift geen gsm bij zich mag hebben”, zegt Stefan Danschotter, CEO van Connectify uit Beernem, IT-specialist en dochteronderneming van Telenet die de communicatie via digitale borden in Aalter en Roeselare mogelijk maakt.

Story image

Naar jaarlijkse gewoonte testen vandaag 198 Belgische steden en gemeenten het waarschuwingssysteem BE-Alert. Inwoners die geregistreerd zijn, kregen als test een sms, telefoonoproep of e-mail. De oefening van vandaag is heel nuttig, want op deze manier kunnen gemeenten de interne alarmeringsprocedures bij calamiteiten zoals bommeldingen, zware branden en chemische rampen testen.

Voor de gemeenten Aalter en Roeselare kreeg de test een extra dimensie. Hun inwoners konden er voor het eerst het noodtestbericht op de gemeentelijke digitale infoborden lezen. In Aalter en de deelgemeenten alleen al verscheen het bericht op twaalf schermen, op locaties zoals het gemeentehuis, sporthal, woonzorgcentrum of op straat. Zo kunnen BE-Alert en gemeentes ook inwoners bereiken die niet geregistreerd staan op het systeem of hun gsm niet bij zich hebben. Dat Aalter mee op de innovatieve kar springt, is geen verrassing. Als voormalig minister van Binnenlandse Zaken viel BE-Alert ook al onder de bevoegdheid van burgemeester Pieter De Crem.

Vandaag communiceerden al 17 Vlaamse gemeenten via hun gemeentelijke schermen, maar het is de bedoeling dat dat aantal de komende maanden en jaren verder toeneemt.

"Vanaf de introductie van BE-Alert heb ik altijd geloofd in de kracht van directe communicatie met onze burgers. Nu, door het integreren van meldingen in ons slim stadmeubilair, brengen we veiligheid en innovatie samen op straatniveau." - Burgemeester en voormalig minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem

Technologie doortrekken naar privésector

Die innovatieve technologie in Aalter en Roeselare is mogelijk dankzij IT-specialist Connectify, dochteronderneming van Telenet. Het bedrijf was al verantwoordelijk voor de verspreiding van informatieve berichten op gemeentelijke schermen, zoals evenementen die georganiseerd worden, de boodschap welke kleedkamer in een sporthal bestemd is voor een sportclub of het menu dat via het televisiescherm kan geraadpleegd worden door de bewoner van een woonzorgcentrum.

De integratie van BE-Alert past volledig in de visie van Connectify om nog meer in te zetten op veiligheid. Enerzijds vindt het bedrijf het belangrijk om de juiste boodschap op de juiste locatie gericht te brengen door bijvoorbeeld mobiele led-schermen in te zetten. Anderzijds koppelt Connectify slimme sensoren aan specifieke contentpagina’s op publieke schermen. Zo kan de IT-specialist bijvoorbeeld fietsers waarschuwen voor een glad wegdek op een fietsbrug en aanraden om af te stappen. Slimme sensoren versturen dan automatisch die boodschap bij een temperatuur onder de twee graden richting een scherm.

“We zijn heel tevreden dat ook wij kunnen helpen met de verspreiding van belangrijke en noodzakelijke berichtgeving van BE-alert. Het is heel belangrijk dat iedereen meteen op de hoogte is bij calamiteiten. Via onze technologie geraakt de informatie nu ook tot bij mensen die minder digitaal bevlogen zijn of die hun gsm niet bij zich hebben. Daarom willen we dit project van BE-Alert nog verder uitrollen. Naast communiceren via de gemeentelijke infoschermen, willen we in de toekomst ook via schermen in de privésector communiceren. Zo kunnen bijvoorbeeld fabrieksarbeiders, die omwille van hun werk vaak geen gsm bij zich mogen hebben, ook onmiddellijk geïnformeerd worden.” – Stefan Danschotter, CEO Connectify

 

Perscontact

Stefan Danschotter

CEO Connectify

stefan@connectify.be

0496 56 20 69

 

Laurens Wille

Communicatie Aalter

communicatie@aalter.be

09 325 22 00

 

Jürgen Eeckhout

PR Consultant Bepublic

Jurgen.eeckhout@bepublicgroup.be

0478 48 52 40

 

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen