Bekijk de Oscars live op Play More Cinema

Bekijk de Oscars live op Play More Cinema

De 93ste uitreiking van de Academy Awards wordt in de nacht van zondag 25 april op maandag 26 april live uitgezonden op Play More Cinema.

De Oscars live bekijken? Het kan eind deze week op Play More Cinema. Play More-klanten kunnen exclusief de awardshow bekijken, voorzien van live commentaar door (een panel van) filmkenners die dit jaar bestaan uit moderator-cinefiel Britt Valkenborghs, regisseurs Jan Verheyen en Erik Van Looy en actrice Jennifer Heylen.

De 93ste uitreiking van de Academy Awards bestaat naar jaarlijkse gewoonte uit twee delen: rond 00u30 wordt de Red Carpet live uitgezonden - waar filmfans zich tijdens hét rode loper event van het jaar hun hart kunnen ophalen bij de meest ravissante en glamoureuze outfits van de Hollywood glitterati. Om 02u00 start de awardshow en tijdens de reclameblokken wordt er overgeschakeld naar een live studioprogramma waarin een Vlaams filmpanel -  zijn expertise deelt, de show becommentarieert en de nodige voorspellingen doet. Dit jaar is er gekozen voor regisseur Jan Verheyen (‘Het Vonnis’, ‘Dossier K.’), actrice Jennifer Heylen (bekend van ‘Brak’, ‘Instafamous’ en ‘De Ideale Wereld’) en regisseur Erik Van Looy (‘Loft’, ‘De Zaak Alzheimer’). Filmkenner Britt Valkenborghs modereert het gesprek.

Belgisch talent

Opvallend dit jaar zijn vooral de zes nominaties (waaronder één voor ‘Beste Film’) voor de Belgische productie ‘Sound of Metal’, geproduceerd door Belgisch productiehuis Caviar. De film - over een drummer die onverwacht zijn gehoor verliest - sleepte eerder dit jaar al twee BAFTA’s in de wacht, voor beste montage en voor het beste geluid. Verwacht wordt dat deze Belgische co-productie toch minstens met één felbegeerd gouden beeldje huiswaarts keert. ‘Sound of Metal’ is niet het enige Belgische talent dat mogelijk in de prijzen valt. Zowel ‘The Man Who Sold His Skin’ met Koen de Bouw als ‘Quo Vadis’ met Johan Heldenbergh maken dit jaar kans op een Oscarbeeldje voor ‘Beste Buitenlandse Film’. Bovendien is ‘The Man Who Sold His Skin’ geïnspireerd op het werk van de Belgische kunstenaar Wim Delvoye. 

Coronaproof

Uitzonderlijk zal de 93ste editie van de Academy Awards plaatsvinden op twee locaties: enerzijds in het gebruikelijke Dolby Theatre, anderzijds in het Union Station in Los Angeles. Het majestueuze stationsgebouw fungeerde als set in meerdere blockbusters, waaronder voor ‘Blade Runner’, ‘Pearl Harbor’ en ‘Catch Me If You Can’.  Eerder werd al aangekondigd dat het publiek van de Oscars geen mondmaskers zal moeten dragen tijdens opnames, aangezien de ceremonie onder de regelgeving van filmopnames valt. Genomineerden mogen echter maar één gast meenemen en er zullen maar een beperkt aantal aanwezigen mogen plaatsnemen. 

In de nacht van 25 op 26 april kunnen Play More-klanten vanaf 00u30 op Play More Cinema kijken naar de Red Carpet en vanaf 02u00 live de Oscaruitreiking volgen. 

 

Programmatie Oscarnacht:

Uitzending op Play More Cinema (standaard kanaal 300)

  • Red Carpet: 00u30 - 02u00 (live, zonder Nederlandstalige ondertiteling) Gala-event: 02u00 - 05u30 (+ 30 min. uitlooptijd) met tijdens de reclameblokken het studioprogramma met expertenpanel

(live, zonder Nederlandstalige ondertiteling)

 

Eline Van Hooydonck
Eline Van Hooydonck Communication Advisor, oona agency

 

GALLERIJ

 

Entertainment
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen