België kijkt de passionele Italianen en de stugge Duitsers in de ogen tijdens tweede week Match van de Waarheid

België kijkt de passionele Italianen en de stugge Duitsers in de ogen tijdens tweede week Match van de Waarheid

Voetbalquiz Match van de Waarheid is aan zijn tweede week toe. Zullen Italië of Duitsland de zegereeks van de Belgen doorbreken of gaat captain Erik Van Looy gewoon op zijn elan verder?

Dinsdag 25 mei 2021: België-Italië

De Squadra Azzuri, dat is niet alleen volksliederen die passioneel uit volle borst gezongen worden.

Italië is ook altijd al een lastige klant geweest voor de Duivels. Gelukkig kan bondscoach Erik Van Looy op een sterk team rekenen. Franky van der Elst scoorde slechts 1 goal als Rode Duivel, maar is met zijn 86 caps, 4 WK’s en 2 Gouden Schoenen een voetbalicoon. Hij wordt bijgestaan door schrijver Herman Brusselmans die ooit als de ‘Hazard van Hamme’ aan de vooravond van een profcarrière stond bij Sporting Lokeren. De sterke Belgische ploeg neemt het op tegen Kat Kerkhofs, de vrouw van Dries Mertens die bij Napels 4 leden van de Italiaanse nationale ploeg onder zijn teammates mag rekenen. Het Napels van Diego Maradona is ook de stad waar voetbalcommentator Filip Joos zijn liefde voor Italië opdeed. Het belooft een strijd op het scherpst van de snee te worden.

Kan teamcaptain Pedro Elias eindelijk zijn eerste interland winnen? ​ Waarom is het de Italiaanse kapitein die met alle aandacht wegloopt op een foto van Cristiano Ronaldo en heeft Franky van der Elst werkelijk een discotheek onveilig gemaakt met schunnige uitspraken? Welk meubel is sinds 1975 verplicht in elke Italiaanse badkamer? Deze en andere voetbalweetjes staan op het menu van alweer een boeiende Match van de Waarheid.

Donderdag 27 mei 2021: België-Duitsland

Het is al van 1954 geleden dat België Duitsland kon verslaan. Lukt het vandaag wel? Duitsland beschikt alvast over een erg sterk team. El Sympatico Jean-Marie Pfaff is een levende legende in München en ver daarbuiten en kan rekenen op de steun van de in Duitsland gevierde acteur Filip Peeters. Het kan bijna niet meer fout lopen voor kapitein Pedro Elias. Tenzij oud-Karlsruhespeler Gunther Schepens en oud-Royal Knokke FC-speler Rik Verheye roet in het eten gooien. Bondscoach Erik Van Looy zal alvast de teugels strak in handen moeten houden met een Buffalo en een Club Brugge-fan in hetzelfde team.

Boeiende quizvragen zullen bepalen wie de winnaar wordt.

Van wie kreeg Filip Peeters ooit een boze blik toen hij hem tackelde in een match voor het goede doel? Welke Rode Duivel leende ooit de Fiat Panda van een buurman om tijdig op training te raken? Schuilt er een Jean-Marie Pfaff in Rik Verheye? En wie loopt al enkele jaren met een streepjescode op de arm? U leert er alles over in deze ongemeen spannende clash tussen België en de Mannschaft.

‘Match van de waarheid’, op dinsdag en donderdag om 20u15 op Play Sports Open, gratis voor alle Telenet TV-klanten op kanaal 11.

 

 

 

Entertainment
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen