Skip to Content

'Blijf trouw aan jezelf'

'CEO for a day' is een initiatief van het executivesearchbureau Odgers Berndtson. Vijf Belgische CEO’s ontvangen vijf masterstudenten van de Solvay Brussels School.

Verschenen in Trends op 20 april 2017. Tekst: Roel Van Espen - Fotografie: Karel Duerinckx

John Porter - CEO Telenet

“CEO for 1 Day is een mooie opportuniteit voor toekomstige leiders. Ze ontdekken hoe theorie wordt vertaald in handelingen, en hoe strategische beslissingen worden omgezet in plannen.

Bovendien komen ze meer te weten over de verantwoordelijkheden van een CEO. “Ik vind het belangrijk iets voor de volgende generatie te doen. We hadden verscheidene activiteiten gepland voor Lenka. Een groepsgesprek over een efficiëntere werkomgeving, een bezoek aan ons retention center en netwerklab, en een meeting over onze entertainmentstrategie. Lenka heeft me ook vergezeld tijdens een rondetafelgesprek van Agoria met CEO’s uit allerlei sectoren.

Daar hebben we gediscussieerd over de digitalisering in de bedrijfswereld. Lenka nam actief deel aan de meetings en stelde veel vragen.

“Deelnemen aan dit evenement was ook voor mij een uitzonderlijke ervaring. Lenka heeft me geïnspireerd. Ik vond het erg boeiend om te ontdekken wat leeft bij millennials. Ze zijn zelfzeker, openhartig, ambitieus en vastberaden.

Millennials kiezen hun werkgever zorgvuldig uit en hebben behoefte aan doelen en uitdagingen. Ze hechten veel waarde aan het juiste evenwicht tussen people, planet en profit. Werk en privé vloeien over in elkaar.”

“Om tegemoet te komen aan de wensenvan jonge talenten, heeft Telenet een vlakke hiërarchie. Iedereen is bereikbaar. Medewerkers die goede ideeën hebben, worden gestimuleerd die bekend te maken. En wie niet akkoord gaat, mag dat melden. Via ons Young Graduate Program kan een afgestudeerde masterstudent twee jaar meedraaien in een afdeling.”

Lenka Slezakova - Studente Solvay Brussels School

“Ik heb deelgenomen aan CEO for 1 Dayom meer over mezelf te leren. De selectieprocedure bestond uit een assessment in persoonlijkheid en leiderschap. Dat was even verrijkend als de dag met de CEO. Het was fantastisch om te ontdekken hoe anderen mij ervaren.

Maar uiteraard wou ik vooral meer te weten komen over wat een CEO precies doet en wat zijn verantwoordelijkheden zijn. Ik wilde ook een beter beeld krijgen van Johns persoonlijke carrière. En ik wou ook weleens weten hoe leiders jongere generaties percipiëren.

“Het was een erg verrijkende dag, vooral dankzij de informele leiderschapsstijl van John en de ongedwongen bedrijfscultuur van Telenet. Ik heb geleerd dat zakendoen en leiderschap om mensen draaien. Technische vaardigheden kunnen je carrière een zetje geven, maar het zijn vooral de interpersoonlijke vaardigheden die je helpen te slagen. John bleek een heuse psycholoog te zijn. Die troef combineert hij met veel ervaring en kennis. “Ik nam actief deel aan discussies en meetings. Er werd aandachtig geluisterd naar mijn mening. We hebben onder andere van gedachten gewisseld over de digitalisering. Het bezoek aan het retention center was een hoogtepunt.

“Een van de belangrijkste lessen van de dag was: er is niets verkeerd met jezelf te blijven. Blijf trouw aan je persoonlijkheid en je waarden, maar wees niet bang om je dromen na te streven. Ik heb geleerd dat een carrière een langetermijnproject is. We kunnen het meeste leren wanneer we uit onze comfortzone stappen. Bovendien hoeven we niet bang te zijn om af en
toe te falen, zolang we er maar uit leren.”

 

 

Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 57,3% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel