Chaussée d’Amour breekt records als meest opgevraagde serie bij Telenet.

Chaussée d’Amour breekt records als meest opgevraagde serie bij Telenet.

Chaussée d’Amour doet het bijzonder goed bij de Play en Play More abonnees. Op 2 weken tijd werd Chaussée d’Amour bijna een half miljoen keer opgevraagd. Daarmee is de reeks de meest opgevraagde sinds de start van video on demand bij Telenet.  

Op 10 mei lanceerde Telenet haar eigen serie Chaussée d’Amour in Play en Play More. Alle tien afleveringen werden meteen beschikbaar. Daarmee werd ingespeeld op de wensen van de hedendaagse mediaconsument die reeksen kijkt wanneer het hem past. De kijker kan dus zelf beslissen of hij alle afleveringen in één keer bekijkt, het zogenaamde “bingeviewing”, hij kan bijvoorbeeld ook kiezen om twee of drie afleveringen na elkaar te kijken of gewoon een wekelijkse frequentie aan te houden.

Haast 4 van de 10 kijkers die aflevering 1 zagen, hebben de serie binnen de eerste 2 weken ook volledig uitgekeken. Er zijn zelfs klanten die tijdens de eerste 48 uur na de lancering alle tien afleveringen al hadden gezien!

Met deze resultaten staat Chaussée d’Amour op dit ogenblik aan de top van de meest bekeken Play en Play More programma’s. Het aantal klanten dat de serie bekijkt, stijgt nog elke dag.

Chaussée d’Amour werd inmiddels ook al internationaal verkocht aan de Duitse openbare omroep ZDF die een gedubde versie van de reeks zal uitzenden op haar jongere kanaal ZDFneo. Daarnaast zal internationaal distributeur ZDF Enterprises, een dochteronderneming van ZDF, instaan voor de wereldwijde verkoop.

Chaussée d’Amour is een dramareeks met een rauw en donker kantje, die zich afspeelt langs een steenweg die aan weerskanten bezaaid is met bars en bordelen. Het hoofdpersonage is Sylvia, een deftige vrouw met twee puberende kinderen, die haar mislukte huwelijk ontvlucht. Ze neemt noodgedwongen haar intrek in het bordeel dat ze van haar vader erfde. Uit financiële noodzaak besluit ze om de zaak ook effectief te gaan runnen. Op diezelfde steenweg onderzoekt een rechercheur ondertussen fanatiek een onopgeloste moordzaak van 20 jaar geleden. Chaussée d'Amour is een productie van deMENSEN.

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 59,2% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen