Deze zondag is het eindelijk zover! KAA Gent – RSC Anderlecht: de match belooft “de shit” te worden op het veld én in de commentaarbox

Deze zondag is het eindelijk zover! KAA Gent – RSC Anderlecht: de match belooft “de shit” te worden op het veld én in de commentaarbox

Adil & Bilall doen een overtuigende oproep om voor hun kanaal en hun ploeg te kiezen!

Deze zondag zijn we opnieuw een stap dichter bij het einde van de Jupiler Pro League, een titelstrijd die meer dan de nodige spanning met zich meebracht. Het gevecht om de tweede plaats -en bijbehorend ticket voor de voorrondes van de Champions League- belooft nog een thriller van formaat te worden.  Een wedstrijd die Play Sports vanaf 18u live uitzendt op maar liefst drie kanalen, uitzonderlijk opengesteld voor alle digitale tv-abonnees van Telenet. Drie kanalen? Jawel, met per kanaal een commentator (duo) naar keuze.

 

Philippe Crols levert op het ene Play Sports kanaal deskundige en neutrale commentaar bij deze topper, maar liefhebbers van schaamteloos en subjectief verbaal vuurwerk vinden hun gading op het KAA Gent of RSC Anderlecht kanaal van Play Sports. Langs Gentse zijde verzorgen Joris Hessels en Dominique Van Malder, bekend van het tv-programma Radio Gaga, het commentaar. Voor les Mauves springen Adil El Arbi en zijn kompaan Bilall Fallah, die u kent als het regisseursduo achter filmhits Black en Patser, in de bres. 

 

UITBUNDIGHEID EN VUILE KLAP

“Een match die we op voorhand al gewonnen hebben”, blikt Joris Hessels vooruit naar de prestigeslag tussen beide commentaarduo’s. 13 mei 2018 staat met stip genoteerd in zijn agenda, erkent de acteur en presentator die nu al ruim tien jaar verknocht is aan de Gantoise. “Dit is een grote droom die uitkomt”, aldus Hessels. “Je moet weten: als kind voetbalde ik vaak op mijn eentje, waarbij ik mijn acties voorzag van commentaar. Allemaal fenomenale acties, dat spreekt voor zich. (lacht) Ik heb altijd een grote bewondering gekoesterd voor het enthousiasme en de taalvirtuositeit van Rik De Saedeleer, Jan Wauters en recenter Filip Joos of Peter Vandenbempt.” 

Hetzelfde enthousiasme en gevoel voor taal etaleerden Hessels en Van Malder meermaals in hun Radio Gaga. Met deze live voetbalverslaggeving komt daar een extra dimensie bij. “Sommige mensen zullen verbaasd zijn over onze uitbundigheid en de vuile klap die we spuien”, denkt Hessels. “Ik ga me een beetje voorbereiden om alle spelers te leren kennen, maar verder floep ik er alles uit wat in me opkomt. Het zal gênant worden. Dus bij deze: op voorhand mijn excuses.”  

 

HET WORDT DE SHIT

Bilall klinkt overtuigd: “Het wordt de shit.” Hij droomde er eerder van om zélf profvoetballer te worden. Bij Anderlecht, dat spreekt voor zich, maar een beenbreuk besliste er anders over. Hij bleef zijn favoriete club wel van nabij volgen. “Vooral die ploeg van 2000, met Radzinski en Koller. Gouden tijden!” Adil El Arbi zijn voorliefde voor Anderlecht heeft ook zo zijn voordelen: “De meeste van mijn vrienden zijn van Antwerpen. Zij supporteren dus voor Beerschot of voor Antwerp. Maar toen er geen Antwerpse clubs in eerste klasse speelden, was er maar één optie voor mij: Anderlecht. Zeker omdat mijn familie van Brussel is. Zo vermijd ik ook ruzies: wanneer mijn Antwerpse maten vragen voor wie ik supporter, moet ik niemand kwaad maken.”

 

Gênante ontboezemingen, pragmatiek en fanatisme door elkaar: deze zondag, 13 mei om 18u te zien en vooral te horen op Play Sports. #supporterscommentaar  #playsports #samenstraffer 

RECAP:

 • Zondag 13 Mei om 18u00
 • Supporterscommentaar tijdens topper KAA Gent – RSC Anderlecht
 • Radio Gaga - Joris Hessels x Dominique Van Malder  (KAA Gent) vs. Adil El Arbi x Bilall Fallah (RSC Anderlecht)
 • Op de Play Sports HD kanalen:
  • HD2: KAA Gent – RSC Anderlecht met Philippe Crols
  • HD3: KAA Gent – RSC Anderlecht met Radio Gaga
  • HD4: KAA Gent – RSC Anderlecht met Adil & Bilall
 • voor een interview met een van de commentatoren, ​gelieve contact op te nemen met viktoria@oona.be

 

Entertainment
Contacteer ons
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel