De eerste beelden van de nieuwe Vlaamse topreeks ‘De Dag’

De eerste beelden van de nieuwe Vlaamse topreeks ‘De Dag’

Woensdag 21 februari 2018 — 'De Dag' werd deze week voorgesteld aan de internationale markt op het filmfestival in Berlijn. Nu kan ook België de eerste beelden ontdekken in deze trailer. De meeslepende reeks is vanaf 26 maart integraal beschikbaar via Play en Play More van Telenet. 'De Dag' is later dit jaar ook te bekijken op zender VIER.

'De Dag' is de eerste fictiereeks van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, geregisseerd door Gilles Coulier en Dries VosEen dag lang ontspint zich een spannend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers bij een bankoverval. De kijker leert al snel dat niet alles is wat het lijkt en ontdekt in iedere aflevering een nieuw stuk van de puzzel.

In ‘De Dag’ krijgen we een verrassende mix van bekende acteurs en opkomend talent te zien met belangrijke rollen voor onder meer Sofie Decleir, Titus de Voogdt, Maaike Neuville, Jeroen Perceval, Geert Van Rampelberg, Bert Haelvoet, Barbara Sarafian, Ruth Becquart, Johan Van Assche, Willy Thomas, Lynn Van Royen maar ook Imani De Caestecker, Zouzou Ben Chikha, Jelle De Beule, Lukas De Wolf en en Bob Snijers. De soundtrack werd gecomponeerd door Roundhouse en David Martijn, gitarist van de Belgische electro-band Goose. 

‘De Dag’ is een Telenet-reeks geproduceerd door FBO/Woestijnvis, in coproductie met VIER en ZDF Neo, met de steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax Shelter.

[einde persbericht]

Noot voor de redactie: Op 16 maart is er een persvisie van de eerste twee afleveringen in Cartoons te Antwerpen met aansluitend interviewmogelijkheden met een deel van de cast (Sofie Decleir, Jeroen Perceval, Titus de Voogdt, Bert Haelvoet en Lukas De Wolf) en de makers (Jonas Geirnaert, Julie Mahieu, Gilles Coulier en Dries Vos). Meer info of interviewaanvragen? Gelieve te mailen naar riema@oona.be. 

Contact Telenet / aanvragen & interviews: Riema Reybrouck: riema@oona.be +32 486 22 73 23

Contact FBO/Woestijnvis: Gudrun Burie: Gudrun@theprfactory.com +32 498 10 10 01

Trailer 'De Dag' - Vanaf 26 maart op Play & Play More

Copyright FBO/Woestijnvis
Copyright FBO/Woestijnvis
Copyright FBO/Woestijnvis
Copyright FBO/Woestijnvis
Poster De Dag Copyright Foto Thomas Sweertvaegher
Riema Reybrouck oona
Karen Moreaux oona