Eric Goens zoekt het ook buiten het voetbal in een nieuw seizoen van Kantine

Eric Goens zoekt het ook buiten het voetbal in een nieuw seizoen van Kantine

Eric Goens is terug met een nieuwe reeks van Kantine. In het tweede seizoen ontvangt hij niet alleen interessante voetbalgasten, maar verwelkomt hij ook gesprekspartners uit andere sporttakken. Zo komen Michel Wuyts, Ann Wauters en Patrick Lefevere met veel passie over hun sport en leven praten.

“KFC Rapide heet U welkom.” Eric Goens ontvangt zijn gasten opnieuw in de oer-Vlaamse kantine van derdeprovincialer ​ KFC Rapide Wezemaal. Hij graaft er in de ziel van zijn 8 intrigerende sportgasten en gunt de kijker een verrassende kijk op hun levensloop.

"Er worden heel veel verhalen op het veld verteld. Maar de verhalen naast het veld zijn vele malen interessanter. Het zit in het DNA van Bargoens om programma's te maken waarin je de mensen echt leert kennen." Eric Goens

Met Antwerp-verdediger Ritchie De Laet blikt Eric onder meer terug op diens Engelse avontuur dat van de 5de klasse recht naar het bureau van sir Alex Ferguson bij Manchester United leidde. Maar ze hebben het ook over Ritchies jeugdzonden. Zo moest hij op 13-jarige leeftijd een nachtje brommen nadat hij met een bestelwagen een ongeval had veroorzaakt.

Cyriel Dessers vertelt over hoe hij van klein jongetje dat zat te ploeteren FC De Zwaluw Vechmaal evolueerde tot spits van de Nigeriaanse nationale ploeg. Maar evenzeer gaat het gesprek over iets minder luchtigere onderwerpen, zoals de nood aan meer diversiteit in het Belgisch voetbal en hoe hij daarin een rol kan spelen.

Ook Peter Verbeke laat in zijn ziel kijken. De kersverse CEO van RSC Anderlecht probeert als een echt workaholic de club weer naar de top te leiden. Hij gaat geen onderwerp uit de weg: zijn verleden bij aartsrivaal Club Brugge, zijn moeilijke band met makelaars en zijn emotioneel gezinsleven. Alles komt aan bod.

John van den Brom is in het voetbalwereldje dan weer gekend als een echte peoplemanager, al reageert hij geprikkeld als hij enkel daartoe herleid wordt. Van den Brom praat honderduit over zijn tumultueuze trainersloopbaan, zijn voorbeeld Louis Van Gaal en de ruzie met zijn vader toen hij op jonge leeftijd voor de aartsrivaal ging voetballen.

Clinton Mata legt met zijn eeuwige glimlach zijn voorliefde voor Club Brugge uit. Hoe komt het dat een jonge Angolees uit Verviers zo graag voor Club Brugge wilde voetballen? Toch belandde hij ooit bijna bij concurrent RSC Anderlecht. Voorts praat hij ook over de kantelmomenten in zijn leven en de reizen naar Afrika die hem steeds weer met beide voeten op de grond brengen.

Nieuw aan dit tweede seizoen van Kantine is dat Eric Goens ook gasten buiten het voetbal verwelkomt. En het zijn niet van de minsten.

Michel Wuyts komt vertellen over hoe de gemiste wereldtitel van Rik Van Looy in 1962 hem als vijfjarige deed beslissen om sportjournalist te worden, over hoe hij Lance Armstrong de nacht van diens wereldtitel tegen het lijf liep in een park in Oslo, maar ook over zijn grote ontgoocheling toen bleek dat diezelfde Armstrong al die jaren valsspeelde. Maar Wuyts heeft het ook over zijn zogezegde pensioen. In februari becommentarieert hij zijn laatste cross voor de VRT. Maar wat volgt erna?

Basketbalicoon Ann Wauters getuigt over de mooie, maar ook moeilijke momenten in haarnomadenbestaan dat haar bij 21 clubs in 7 landen op 3 continenten bracht. Van het grijze en grauwe Cleveland tot het enorm bewaakte Russische Samara. Maar ook de combi van basketbal met haar zwangerschap en -uiteraard- het incident met Eddy Demarez passeren de revue.

Tot slot brengt ook Patrick Lefevere een bezoek aan de kantine van KFC Rapide Wezemaal. De patron van Quick Step-Alpha Vinyl heeft het uitgebreid over zijn gulzigheid naar overwinningen, over het constant scherpstellen van zijn rennerséquipe, maar ook over de momenten waarop hij zelf door het oog van de naald kroop. Onder meer toen bij hem een pancreastumor ontdekt en verwijderd werd.

Of ze nu uit het voetbal komen of niet, Eric Goens slaagt er in dit tweede seizoen van Kantine opnieuw in om schitterende verhalen naar boven te halen aan de hand van zijn gekende recept: vergeten anekdotes, boeiende tv-fragmenten, foto’s uit lang vervlogen tijden, maar ook en vooral een luisterend oor dat de gasten de tijd geeft om oprecht te zijn.

KANTINE, Aflevering 1 -  vanaf vrijdag 28 januari 2022, 8weken lang te zien op Play Sports Open gratis voor alle Telenet TV-klanten op kanaal 11

 

Uitzendschema:

 • vrijdag 28 januari 2022, Aflevering 1 - Ritchie De Laet 
 • vrijdag 04 februari 2022, Aflevering 2 - Cyriel Dessers
 • vrijdag 11 februari 2022, Aflevering 3 - Michel Wuyts
 • vrijdag 18 februari 2022, Aflevering 4 - Peter Verbeke 
 • vrijdag 25 februari 2022, Aflevering 5 - Ann Wauters
 • vrijdag 04 maart 2022, Aflevering 6 - John Van den Brom
 • vrijdag 11 maart 2022, Aflevering 7 - Patrick Lefevere 
 • vrijdag 18 maart 2022, Aflevering 8 - Clinton Mata

Productie:

 • Productie: Bargoens (producer Killyan Dauvillé)
 • Regie: Niko Lainé
 • Redactie: Elias Hoffmann

 

Entertainment
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen