Gaat het internet plat als iedereen thuiswerkt?

Gaat het internet plat als iedereen thuiswerkt?

3 vragen over de impact van het coronavirus op het vaste en mobiele netwerk

“Blijf in uw kot!”, zei Minister De Block vorige week nog ferm. Verschillende bedrijven besloten al om hun congressen, workshops en bijeenkomsten af te gelasten. Werkgevers raden sneller aan om thuis te werken. Wat is de impact hiervan op het mobiele en vaste netwerk? Gaan we nu massaal meer bellen, mailen en slides delen via videoconferencing?

 

1. Bellen we meer naar onze collega’s en familie?

De afgelopen week zagen we op het mobiele netwerk een lichte stijging, zo’n 2%, van het aantal belminuten. Er is geen extreme piek vast te stellen, zoals bijvoorbeeld tijdens oudjaar. Iedereen belt immers verspreid gedurende de dag.

Story image

 

2. Zitten we massaal thuis virtueel te vergaderen?

Mailen, bestanden downloaden, bellen via skype: het soort verkeer dat typisch ontstaat bij thuiswerk neemt niet erg veel plaats in op het netwerk. Dus voorlopig is er nog geen significante stijging te zien van het verkeer op de internetsnelweg.

Story image

 

3. En als we nu allemaal in quarantaine moeten. Houdt het netwerk dat dan vol?

Zoals gezegd nemen de toepassingen voor thuiswerken niet veel ruimte in op het netwerk. Typische grote verbruikers zijn videostreaming of gaming. Klassiek gebeurt dit eerder ’s avonds of in het weekend, dan zien we ook de piek op het netwerk. Ons netwerk kan dus overdag zeker extra verkeer aan moesten er veel meer mensen gaan telewerken. Telenet investeert voortdurend in zijn netwerk. Zo zijn we niet alleen klaar voor de algemene groei aan data die we jaarlijks zien, maar kunnen we ook gerust zijn tijdens specifieke situaties, zoals vandaag.  

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen