Grootste Europese rugbytoernooi voor het eerst integraal op tv in Vlaanderen

Grootste Europese rugbytoernooi voor het eerst integraal op tv in Vlaanderen

Play Sports bouwt mee aan populariteit van rugbysport met live-uitzendingen Six Nations Rugby Championship

Zaterdag start het grootste jaarlijkse terugkerende rugbytoernooi van het noordelijk halfrond: het Six Nations Rugby Championship. De competitie, die loopt van 5 februari tot 19 maart, zal voor het eerst volledig live en met Nederlandstalige omkadering op een Vlaamse zender te zien zijn. En dat is nodig om de Vlaamse rugbysport een extra duw in de rug te geven, vindt Mathias Rondou, Directeur van Rugby Vlaanderen.

Het Six Nations Championship is het grootste jaarlijkse rugbytoernooi in Europa. De beste zes teams van ons continent – Engeland, Frankrijk, Ierland, Wales, Schotland en Italië – strijden zes weken lang tegen elkaar voor de titel van beste Europese rugbyland.

De Vlaming zal het toernooi voor het eerst volledig live kunnen volgen op een Vlaamse zender – Play Sports – mét Nederlandstalige commentaar. Ideaal dus voor de echte fans of voor iedereen die eens wil weten hoe de sport precies ineen zit. Volgens Mathias Rondou, voorzitter van Rugby Vlaanderen, is het een belangrijke mijlpaal om rugby in Vlaanderen populairder te maken.

“De populariteit van rugby in Vlaanderen stijgt stelselmatig, maar we blijven uiteraard een kleine sport in vergelijking met voetbal, wielrennen en hockey. We hebben momenteel 5.000 aangesloten leden, verspreid over 30 clubs. Vijf jaar geleden waren er nog maar 3.500 rugbyspelers, dus we zijn aan het groeien. We merken een enorme boost van het aantal leden elke keer de sport in de media of op tv komt. Bij elk WK zien we bijvoorbeeld onze ledenaantallen exponentieel stijgen. Het feit dat het Six Nations-toernooi nu integraal op Play Sports zal uitgezonden worden, is erg belangrijk.” ​ Mathias Rondou, Directeur Rugby Vlaanderen

John Porter, CEO van Telenet, speelde zelf rugby en is blij dat de sport ook meer zichtbaarheid krijgt in Vlaanderen.

“Met Play Sports willen we diverse sporten dichter bij het brede publiek brengen. Uiteraard zijn de grote competities van voetbal, basket of cyclocross het best bekeken, maar we vinden het erg belangrijk om regelmatig ook eens de schijnwerper te zetten op andere sporten. Rugby is een van de leukste sporten ter wereld om op tv uit te zenden. De matchen staan bol van de actie. Respect en fair play zijn het hoogste goed. Je zal spelers nauwelijks tegen de referee zien protesteren. Ook het onderlinge respect tussen de teams is enorm. Op het eind van de wedstrijd maakt de verliezer zelfs een erehaag voor de winnaar. Ik ben dan ook niet alleen fan van de fysieke, krachtige, snelle acties, maar ook van de nobele waarden die bij rugby horen.” ​ John Porter, CEO Telenet

Spannende wedstrijden mét publiek

Het Six Nations Championship toernooi belooft dit jaar uiterst spannend te worden. De Angelsaksische teams zijn erg aan elkaar gewaagd en de laatste maanden allemaal in erg goede doen. Bovendien willen de landen zichzelf testen voor het WK rugby dat volgend jaar in Frankrijk plaatsvindt.

Nog belangrijk om weten voor de rugbyfan: alle matchen van het toernooi gaan in principe door mét publiek, weliswaar volgens de geldende coronamaatregelen in elk van de zes organiserende landen. Daardoor krijg je de sfeer van de matchen helemaal mee op je scherm.

Praktische info

De eerste speeldag (5 februari vanaf 15u10) is voor alle Telenet-klanten te volgen op Play Sports Open (kanaal 11). De volgende speeldagen zijn te volgen voor abonnees via Play Sports (kanaal 200 of hoger).

Story image

 

Termen uitgelegd voor de rugbyleek

Tot slot: de absolute rugby-nitwits prenten best nog enkele termen en spelregels in hun hoofd voor ze afstemmen op het Six Nations-toernooi.

Concreet ontmoeten twee teams van 15 spelers elkaar op het veld voor een wedstrijd van 2 x 40 minuten, met 10 minuten pauze tussen de speelhelften. Het doel is om de achterlijn te bereiken met de bal, waar punten gescoord kunnen worden. Het ene team loopt met de bal, het andere team probeert te verhinderen dat ze de achterlijn bereiken.

 

Story image

 

 

 

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen