Insecure 3: Issa Rae is terug

Story image

Insecure. In deze schitterende dramedy draait alles rond Issa Dee en Molly Carter: twee jonge vrouwen uit Los Angeles die worstelen met hun leven - zowel privé als zakelijk - en uitzoeken wat het betekent om een Afrikaans-Amerikaanse vrouw te zijn in de huidige samenleving. Hoofdrolspeelster en bezieler Issa Rae groeide de laatste jaren uit tot een fenomeen in de VS. Ze schreef de bestseller ‘The Misadventures of Awkward Black Girl’, heeft een megasuccesvol YouTube-kanaal (Issa Rae Presents), haalde Forbes’ ‘30 under 30’ lijst én heeft met ‘Insecure’ haar eerste Emmy-nominatie te pakken!

Seizoen 3

'Glowing up ain’t easy’. De tagline van het derde seizoen van ‘Insecure’ doet het beste vermoeden, maar dat is allerminst het geval voor Issa Dee. Ondanks haar keiharde inzet op het werk beschikt ze nog steeds niet over genoeg geld om een eigen stek te veroorloven. Daarom woont ze voorlopig bij… haar ex Daniel. Sowieso al een ongemakkelijke oplossing, maar nog extra ongemakkelijk als je weet dat ze op het einde van seizoen 1 juist met hem haar vriend bedroog. Bovendien is iedereen op de hoogte dat Issa bij haar ex is ingetrokken en dat brengt natuurlijk de tongen los. Issa’s vriendinnen – Molly, Tiffany, Kelly – hebben dan weer af te rekenen met hun eigen problemen, van break-ups tot een zwangerschap.

Trailer

Story image

 Issa Rae

Issa Rae werd geboren in L.A. in januari 1985. Ze verhuisde als kind naar Maryland, woonde daarna ook een tijdje in Senegal en verhuisde uiteindelijk terug naar Los Angeles. Ze veranderde regelmatig van school en vond het moeilijk om zich altijd aan te passen. Net als haar personage uit de serie lag ze in haar jeugd overhoop met haar (zwarte) identiteit. De verovering van Amerika en vrij snel daarna de rest van de wereld begon vanuit haar eigen slaapkamer.

Haar YouTube-webserie ‘The Misadventures of Awkward Black Girl’ ging in no time viraal. De eerste aflevering klokte af op bijna twee miljoen views. Haar populariteit werd opgepikt door HBO die haar prompt een eigen serie gaf: ‘Insecure’. De serie maakte van Issa Rae een absolute ster en leverde haar plaatsen op in de ’30 under 30’-lijst van Forbes op en in TIME magazine’s ‘The 100 Most Influential People’. Rae werd voor ‘Insecure’ ook tweemaal genomineerd voor een Golden Globe en haalde een Emmy-nominatie binnen voor Beste Actrice, de belangrijkste prijs in de televisiewereld.

Story image

Serie en trends

De rode draad doorheen de reeks is de ervaringen van een moderne Afro-Amerikaanse vrouw in een Amerikaanse grootstad/dominante blanke maatschappij. De kracht van ‘Insecure’ zit hem vooral in de manier waarop de reeks illustreert in hoeverre jonge zwarte vrouwen nog te maken krijgen met een heleboel sociale en raciale ongelijkheden en vooroordelen. Daarnaast volgt ‘Insecure’ ook de liefdes- en datingavonturen van hoofdpersonages Issa en haar BFF Molly. Issa werkt zicht tijdens de eerste twee seizoenen in een complexe driehoeksverhouding met haar (voormalige) vriend Lawrence en haar crush Daniel. Molly twijfelt ondertussen over wat ze wil en slaagt er maar niet in om een evenwichtige relatie uit te bouwen. Gevolg: heel wat dates met verschillende mannen.

‘Insecure’ past ook mooi in de recente trend van series die de leefwereld en ervaringen van Afro-Amerikanen beschrijven anno 2018. Denk maar aan ‘Atlanta’, ‘Dear White People’ en ‘Black-Ish’. De serie is ten slotte ook een uithangbord voor millenials waarbij de rommelige en onzekere leefwereld van moderne Westerse twintigers wordt uitgelicht. Werk, de liefde en gewoonweg het leven zijn voor jonge mensen tegenwoordig een rollercoaster. Dat werd al geïllustreerd in ‘Girls’ en gebeurt nu ook in ‘Insecure’. 

Story image

Muziek

Muziek is een enorm belangrijke factor in de serie. Issa Dee ambieert een muzikale carrière en laat duidelijk haar voorliefde voor rap en hiphop blijken. Ze waagt zich aan open mics, begeeft zich in het hiphopwereldje van L.A. en oefent haar kunsten via ludieke rapsessies in de spiegel. De affiniteit met hiphop wordt voortgezet op de soundtrack van de reeks, een verzameling van de beste hiphopplaten van de afgelopen jaren met artiesten als Drake en Frank Oceaan (waar Issa Rae zelf een waanzinnige fan van is). Omdat de serie zich afspeelt in Los Angeles wilden de makers absoluut ook artiesten uit L.A. integreren. Hierdoor is de serie ook uitgegroeid tot een referentiekanaal voor populaire muziek, nieuwe ontdekkingen en vormt het een springplank voor een hele reeks opkomende artiesten. Natuurlijk werd de soundtrack ook in een handige Spotify-playlist gegoten die je hier kan terugvinden. 

Praktisch

Seizoen 1 en 2 van Insecure zijn beschikbaar in Play More in de TV-theek.

Het derde seizoen loopt momenteel in de Verenigde Staten en verschijnt gelijktijdig in Play More. Elke maandagnacht om 4u30 een nieuwe aflevering van het derde seizoen op Play More Series en in Play More in de TV-theek.

Entertainment
Karen Moreaux Telenet
Riema Reybrouck oona
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel