IT-Manager van gemeente Erpe-Mere is eerste ‘Slimste cyberexpert van Vlaanderen’

Kris De Pril laat 170 IT-experten achter zich in wedstrijd van Telenet Business

Kris De Pril, de IT-manager van de gemeente Erpe-Mere, is de allereerste winnaar van de zoektocht naar de ‘Slimste cyberexpert van Vlaanderen’. In een online wedstrijd georganiseerd door Telenet Business liet De Pril 170 andere IT-verantwoordelijken, ethische hackers, ingenieurs en software ontwikkelaars achter zich. De IT-verantwoordelijke van Erpe-Mere werd vandaag in de bloemetjes gezet in cultuurhuis Emotia in Erpe-Mere. “Ik heb waarschijnlijk gewonnen dankzij de hard disk met 26 jaar ervaring die in mijn hoofd zit”, lacht De Pril.

Kris De Pril
Kris De Pril

 

Tijdens de hele maand oktober – de Europese maand van de cyberbeveiliging – organiseerde Telenet Business een grootschalige online wedstrijd waarin alle pientere cyberkoppen van Vlaanderen hun IT-kennis konden testen. De 20 vragen in de zoektocht naar de Slimste Mens onder de cyberexperten gingen over heel uiteenlopende onderwerpen: niet alleen actualiteit kwam aan bod, ook praktische technische kennis en inzicht in IT-wetgeving werden getoetst. Maar liefst 170 IT-experten met uiteenlopende expertises en achtergronden – IT-verantwoordelijken van grote en kleine organisaties, ethische hackers, ingenieurs en software ontwikkelaars – namen deel. Kris De Pril, die al meer dan 24 jaar de IT-desk bij de gemeente Erpe-Mere bemant, klopte hen allemaal.

“Ik ben enorm verrast dat ik de slimste cyberexpert van Vlaanderen geworden ben. Ik had deelgenomen aan de wedstrijd zonder grote verwachtingen. Ik was eigenlijk al een beetje vergeten dat ik meegedaan had. Ik ben best wel fier dat ik andere kanjers uit het vak achter mij heb gelaten. Hoe ik zoveel kennis heb vergaard rond cyberveiligheid? Ik vermoed dankzij de hard disk van 26 jaar ervaring die in mijn hoofd zit. En uiteraard ook door veel op te pikken van collega’s. Ik verwacht nu niet meteen dat ik een bekende Erpe-Merenaar word, maar de erkenning is wel leuk. Het is best een hele verantwoordelijkheid om de persoonlijke data van alle Erpe-Merenaren te beheren én te beveiligen.” – Kris De Pril, IT Manager bij de gemeente Erpe-Mere

Ook na zijn uren op de IT-dienst van de gemeente, is De Pril in de ban van technologie. Als bezieler van de vzw FabLab – een multifunctioneel labo ondergebracht in de middelbare school Sint-Jozef Mere – leert hij samen met enkele vrijwilligers de inwoners van Erpe-Mere en buurgemeenten alles over 3D-printen, lasercutten en computertechnologie.

Slimste Mens voor cyberexperten

Het is de allereerste keer dat Telenet Business de zoektocht naar de slimste cyberexpert van Vlaanderen organiseert. Doel is om het beroep van cyberexpert op een positieve manier in de kijker te zetten. Dat is belangrijk, want Belgische bedrijven hebben het bijzonder moeilijk om voldoende opgeleide cyberspecialisten te vinden. Dat blijkt onder andere uit de meer dan 250 openstaande vacatures voor ‘ICT-security’ bij de VDAB.

“We zijn heel tevreden met deze allereerste editie van de wedstrijd. De vragen waren best moeilijk en uiteenlopend en het verbaasde ons hoe groot de kennis in Vlaanderen – zelfs onder de experten – is over een technische materie als IT. Natuurlijk is die kennis wel heel belangrijk: het aantal cyberaanvallen op Belgische ondernemingen is het afgelopen jaar met maar liefst 32% toegenomen. ​ We horen ook te vaak dat IT’ers met grote stress kampen en velen zelfs overwegen te stoppen door de werkdruk. Met dit soort initiatieven willen we het beroep op een positieve manier in de kijker zetten.” – Hans Vercammen van Telenet Business

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

Telenet persdienst (alleen voor journalisten)

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen